Made by Marije Schalk, Isja Smits, Laura van Lagen, Arienne van Dijk

Het paleis van Versailles

Het paleis van Versailles ligt in Frankrijk in het plaatsje Versailles. Het is sinds 1972 een nationaal museum. Het werd gebouwd voor koning Lodewijk XIII onder leiding van de architect Jules Hardouin-mansart.

De grote binnenplaats heet de Main Courtyard. Hier kwamen belangrijke mensen aanrijden, en opgewacht door de koning. Aan de zijkanten op de achtergrond ziet u de grote stallen en de kleine stal. Daar werden de paarden van de gasten heengebracht als de mensen met de koning gingen praten of onderhandelen.

De spiegelzaal

De spiegelzaal is misschien wel de bekendste zaal van paleis Versailles. De koning ontving hier onder andere gasten, waarmee hij onderhandelde, en gebruikte het als balzaal. De spiegelzaal heeft zijn naam te danken aan de vele spiegels die er hangen. Ook zijn er in deze zaal veel muurschilderingen.

De tuinen van Versailles

De afmetingen van deze tuin zijn enorm, en bevat veel elementen. Denk aan bloemperkjes, zuilen, beelden, vijvers, grotten, heel veel bomen, kronkelige paadjes en nog veel meer. Deze tuinen zijn wereldberoemd, en de koning liet zoveel fonteinen en vijvers aanleggen omdat hij, zo word er gezegt, gek was op watergevechtjes.

De beelden

De vele beelden die in de tuinen staan hebben een betekenis. Het zijn vooral goden en mythen die zijn afgebeeld, en de koning liet ze neerzetten om het gevoel te krijgen dat hij de goden en mythen had overwonnen. Dat hij beter was dan zij. Hij noemde zichzelf dan ook 'de Zonnekoning'

Comment Stream