Hass and Associates Accounting Hong Kong Tax News and Tips Shanghai-Hong Kong-børsen

Treg start til Shanghai-Hong Kong-børsen

Gateway mellom aksjemarkedet kontaktpersoner og omverdenen har åpnet-til stor fanfare, men med lite faktiske trading aktivitet så langt.

Nye aksjemarkedet koblingen mellom Shanghai og Hong Kong åpnet denne uken til stor fanfare rettet det har lenge vært en grusom urettferdighet i Kina: at aksjer i sin beste selskaper som Baidu Inc BIDU 0,18%, Alibaba BABA-0.40%, og Tencent Holdings TCEHY-0.56% (kjent som kollektive FLAGGERMUS) kan kjøpes av fastlands investorer.

Kinas strenge utgående penger regler hindre mor og pop investorer (eller deres aksjefond ledere) kjøper utenlandske aksjer som Alibaba, som finnes i New York. Av samme token, kjøpe utenlandske forvaltere ikke, inntil denne uken, kontaktpersoner aksjer unntatt gjennom en svært tungvint inneholder.

Hong Kong er en populær liste for mange kinesiske selskaper, der Tencent, China Mobile og Lenovo gruppe LNVGF er blant de oppført der og nylig berettiget til fastlandet investorer. Men onsdag, kinesisk viste liten interesse i å eie sine nasjonale vinnere.

Penger strømmer gjennom de tre første dagene av Kinas meningsfull aksjemarkedet reform gikk hovedsakelig nordover fra Hong Kong internasjonale investorer i fastlands-Kina. På slutten av onsdag representert nordgående investeringer 20% av den daglige hetten på renn; sørgående flyter, fra fastlandet investorer til Hong Kong, var bare 2,5% av daglig cap. Lignende lave nivåer av sørgående penger var tydelig på mandag og tirsdag.

Alle de forutse en flom av penger i begge retninger var igjen ser litt Pollyannish. Tencent avkortet sin tredje straight dag tap i dag, fallende 5,5% i Hong Kong siden mandag etter stigende for dager, i påvente av koblingen til fastlandet investorer; Lenovo og China Mobile tilsvarende solgt når forventet pengene flyter aldri kom.

Forklaring på økningen som aldri kom kan koke ned til tenner problemer. Det er fortsatt ikke helt klart, for eksempel hvordan de ulike skatteregimer i Hong Kong og Shanghai vil bli forsonet-tross Beijings kunngjøringen forrige uke at den ville midlertidig unnta noen beskatningen av kursgevinster. Også kinesiske investorer må vasse gjennom nye regelverket og mange av Hong Kong aksjer er notert i Shanghai også.

Det kan også ha noe å gjøre med det faktum at Kina kan ikke lenger kunne levere hva slags veksten som aksjemarkedene har lenge tatt for gitt.

Men slik at alle en sjanse til å eie best av Kina børsnoterte selskaper, enten de er i fastlands-Kina eller Hong Kong, er en spennende forandring og "en vellykket tilkobling kunne selv spør eksisterende New York-børsnoterte selskaper som Alibaba og Baidu å vurdere andre oppføringer i Hong Kong," skrev Doug Young på sin blogg etter kinesisk aksjekurser.

Kanskje da, kunne kinesiske investorer delta amerikanske TV talking heads og Wall Streeters besatt over BABAS daglige svingninger.

Comment Stream