Financial Advisory Abney Associates, ABCs av økonomisk støtte

Disse dager, er det vanskelig å snakke om college uten å nevne økonomisk støtte. Men dette paring ikke av kjærlighet, men en av nødvendighet. I mange tilfeller kan økonomisk støtte være den avgjørende faktoren for om barnet går på college av hans eller hennes valg eller selv deltar college hele. Det er derfor det er viktig å utvikle en grunnleggende forståelse av økonomisk støtte før barnet gjelder college. Uten slik kunnskap, kan du få problemer med forståelse prosessen med bistand besluttsomhet, fyller ut riktig bistand programmer og sammenligne økonomisk støtte priser som barnet ditt mottar.

Men la oss innse det. Økonomisk støtte informasjon er sannsynligvis ikke på noen topp ti-listen sengetid lesestoff. Det kan være en skremmende og forvirrende emnet. Det er forskjellige, ulike kilder og forskjellige formler for å vurdere barnets valgbarhet. Her er noen av det grunnleggende å hjelpe deg i gang.

HVA ER ØKONOMISK STØTTE?

Økonomisk støtte er penger distribuert av den føderale regjeringen og høyskoler i form av lån, tilskudd, stipend eller arbeid-studie jobber. En student kan motta både føderale og college bistand.

Tilskudd og stipend er mer gunstig enn lån fordi de ikke har skal tilbakebetales – de er gratis penger. I et arbeid-studie programmet arbeider barnet for et visst antall timer per uke (enten på eller utenfor campus) for å tjene penger for college utgifter. Selvfølgelig, en ideell økonomisk støtte pakke inneholder flere tilskudd og stipend enn lån.

BEHOV BASERT AID VS. FORTJENESTE HJELP

Økonomisk støtte kan videre deles inn i to kategorier - behov basert aid, som er basert på barnets finansielle behov; og fortjener aid, som er tildelt i henhold til barnets akademiske, sportslige, musikalske eller kunstnerisk fortjener.

Fleste økonomisk støtte er behov basert hjelp. Men de siste årene, fortjeneste hjelp har vært å gjøre et comeback som høyskoler (spesielt private høgskoler) bruker gunstige fortjener støtte pakker for å lokke beste og smarteste elevene sine studiesteder, uavhengig av deres finansielle behov. Men tilgjengeligheten av fortjeneste hjelp tendens til å svinge fra år til år som høyskoler bestemmer hvor mye av deres legater bruke, samt hvilke faglige og extracurricular programmer de ønsker å målrette.

KILDER AV FORTJENESTE HJELP

Det beste stedet å lete etter fortjeneste hjelp er på høgskolene som barnet er gjelder. Tilbyr college noen tilskudd eller stipender for akademisk, sportslige, musikalske eller andre evner? Så, hva er programmet prosedyren? College guidebøker og individuell college nettsteder kan gi deg en idé om hvor mye fortjeneste hjelp (som en prosentandel av de generelle studentens samlede hjelpepakke) hver college har gitt de siste årene.

Dessuten høyskoler, en rekke private og offentlige selskaper tilbyr foreninger og stiftelser fortjener stipend og tilskudd. Mange har bestemte kriterier. Tidligere kan granskes mulighetene være overveldende. Nå er det nettsteder der barnet kan skrive sin bakgrunn, evner og interesser og motta (gratis) en tilsvarende liste over mulige stipender. Deretter er det opp til barnet til å møte ulike program tidsfrister. Men om denne avenue er absolutt verdt å utforske, kommer slik forskning (og påfølgende arbeid å fullføre programmer) ikke på bekostning av forskning og søknad om de vanligste behov basert økonomisk støtte og/eller college fortjeneste hjelp.

KILDER AV BEHOV BASERT HJELP

Hovedleverandøren av behov basert økonomisk støtte er den føderale regjeringen, etterfulgt av høgskoler. Stater komme på en fjern tredje. Mengden av føderal hjelp tilgjengelig i et gitt år avhengig av beløpet som det føderale budsjettet appropriates og dette hjelpe er spredt over flere ulike budsjettstøtte programmer. Høgskoler, behov basert hjelp kommer fra en høyskole begavelse og policyer kan variere fra år til år, noe som resulterer i en ujevn tilgjengelighet av midler. USA, må som den føderale regjeringen, passende penger i sine budsjetter.

Den føderale regjeringens bistand programmet kalles FAFSA, som står gratis program for Federal Student Aid. Den føderale regjeringen og høyskoler bruker FAFSA når føderale midler er distribuert (høyskoler er ansvarlige for å administrere visse føderale budsjettstøtte programmer). Når høyskoler distribuerer sin egen økonomisk støtte, bruker de en av to former. Fleste av høgskolene bruk profil programmet, opprettet av College Scholarship Service i Princeton, New Jersey. Et mindretall av høgskolene bruk egne institusjonelle programmer. USA kan bruke FAFSA eller krever egne program. Kontakt på statens høyere utdanning myndighet til å lære om statlig hjelp programmer tilgjengelig og programmene som du må fullføre.

FAFSA er arkivert som snart etter januar 1 som mulig i året barnet vil være til stede college. Du må vente til etter januar 1 fordi FAFSA er avhengig av skatt informasjonen fra tidligere år. PROFIL (eller individuelle college program) kan vanligvis bli arkivert tidligere enn FAFSA. Tidsfristen er igjen opp til den enkelte høyskole, og må du styre.

HVORDAN BESTEMMES BARNETS ØKONOMISK NØD?

Hvor barnets økonomisk nød bestemmes avhenger på hvilke bistand programmet du fyller ut. FAFSA bruker en formel kjent som føderale metodikken; PROFILEN (eller et søknadsskjema til college egen) bruker en formel kjent som institusjonelle metodikken. Den generelle prosessen med skader kalles trenger analyse.

Under FAFSA kjøres din inntekt og eiendeler og barnets inntekt og eiendeler gjennom en formel. Du kan viss fradrag og godtgjørelser mot inntekten, og du kan utelate visse eiendeler fra vurdering. Resultatet er en figur kjent som forventet familie bidrag eller CEF. Det er hvor mye penger som du forventet å bidra til høyskole før du er kvalifisert for bistand.

Din CEF forblir konstant, uansett hvilke college barnet gjelder. Et viktig poeng: din CEF er ikke det samme som ditt barns økonomisk nød. For å beregne ditt barns økonomisk nød, trekke din CEF fra kostnaden for deltakelse på barnets college. Fordi høgskoler er ikke alle samme pris, vil barnets økonomisk nød variere med prisen for en bestemt college.

For eksempel beregnes du fyller ut FAFSA og din CEF for å være verdt $5000. Forutsatt at kostnaden for deltakelse på College A er $ 18 000 per år på College B er $25.000 og er barnets økonomisk nød $13.000 på College A, $20.000 i College B.

Programmet profil (eller programmet college's egen) i utgangspunktet fungerer på samme måte. Imidlertid tar profilen vanligvis en mer grundig titt på din inntekt og eiendeler for å finne ut hva du kan virkelig råd til å betale (for eksempel profilen ser på ditt hjem egenkapital og pensjonisttilværelse eiendeler). På denne måten høgskoler, prøver å målrette disse studentene største finansielle behov.

Hvilke faktorer mest i behovsanalyse? Din nåværende inntekt er den viktigste faktoren, men andre kriterier spiller en rolle, som din totale eiendeler, hvor mange familiemedlemmer er på college samtidig og hvor nær du er til pensjonsalder.

HVORDAN ØKONOMISK NØD KNYTTET TIL BARNETS ØKONOMISK STØTTE PRISEN?

Når barnet er akseptert på et bestemt college, prøver høgskolens økonomisk støtte administrator å opprette en økonomisk støtte pakke for å oppfylle ditt barns økonomisk nød. En gang i våren får barnet brevene økonomisk støtte prisen som detalj det spesifikke beløpet og type økonomisk støtte som hvert college tilbyr.

Når sammenlignende priser, første sjekk for å se hvis hver college møter alle barnets behov (høgskoler ikke er forpliktet til å møte alle). Faktisk er det ikke uvanlig for høgskolene å møte en del av studentens behov, et fenomen kjent som får "gapped." Hvis dette skjer med deg, må du lage opp mangelen, i tillegg til å betale din CEF. College guidebøker kan gi deg en idé om hvor godt enkelte høyskoler møte sine studentenes økonomisk nød under oppføring "gjennomsnittlige prosentandelen av behov møtt" eller noe lignende. Deretter se på komponenten lån av hver pris og sammenligne faktiske lomme kostnader. Husk, tilskudd og stipend ikke har skal tilbakebetales og så teller ikke mot lomme kostnader. Igjen, ønsker du barnets behov møtt med den høyeste andelen av tilskudd, stipend, og arbeid-studie jobber og minst lån.

Hvis du ønsker å drive lobbyvirksomhet en bestemt skole for mer hjelp, slitebane nøye. En høflig brev til økonomisk støtte administrator fulgt opp av en telefon er riktig. Sjansene for å få mer hjelp er best hvis du kan dokumentere en endring i forhold som påvirker din evne til å betale, som en siste jobb tap, uvanlig høy medisinske regninger eller noen annen uforutsett hendelse. Også forbedre sjansene hvis barnet ditt har blitt tilbudt mer hjelp fra en direkte konkurrent college, fordi høyskoler generelt ikke liker å miste potensielle student til en direkte konkurrent.

HVOR MYE BØR VÅR FAMILIE STOLE PÅ ØKONOMISK STØTTE?

Med alt dette snakket om økonomisk støtte er det lett å anta at det vil gjøre det meste av de tunge løftene når det gjelder tid å betale regningene college. Men realiteten er at du ikke bør stole for tungt på økonomisk støtte. Hjelp kan sikkert hjelpe dekke kostnader barnets college, student lån utgjør den største prosentandelen av typiske hjelpepakke, ikke tilskudd og stipend. Som en tommelfingerregel, Planlegg studielån som dekker opptil 50 prosent av college utgifter, tilskudd og stipend som dekker opptil 15 prosent og arbeid-studie jobber dekker et variabelt. Men husk, foreldre og elever som stoler hovedsak på lån til finansiering college kan ende opp med en betydelig gjeldsbelastning.

Comment Stream