Rum åt en kund

Rebeckas vardagsrum

Jag har skapat en ritning på hur ett vardagsrum åt Rebecka skulle kunna se ut. Jag ställde några frågor om till exempel vad hon gillade för färger, för att jag skulle få en uppfattning om vad för rum hon skulle trivas i. Hon berätta att hon gillar ljusa färger så som vit, hon berätta även att hon gillar rosa väldigt mycket. Hon gillar den mer romantiska stilen, med vintages möbler. Och hon vill bli Hollywoodfru när hon blir stor.

Eftersom jag gillar samma stil som Rebecka var det väldigt lätt att börja skissa. Men jag kände att det blev lite tråkigt så jag höjde golvet under soffan och soffbordet så jag fick lite nivåskillnad. Möblerna är väldigt enkla och stilrena. Och som ni ser använde jag mig av mycket rosa och vitt. Problemet med att Rebecka ville ha mycket vitt vara att rummet blev väldigt färglöst och såg tråkigt ut på pappret. Så då bestämde jag mig för att använda mig av mer rosa på väggarna och då blev det det mycket mer färga och rummet blev roligare att titta på.

Jag har använt mig av 1 punktperspektiv för att framhäva de sidor av rummet som jag tycket var viktigast i rummet.

Rummet blev väldigt ungdomligt och väldigt rosa med mycket rosor  men med lugna färger och lugna möbler. Rummets position är i Usa, eftersom Rebecka berätta att hon ville bli Hollywoodfru i Los Angeles.

Jag ville egentligen ha en ljusare färg på golvet och ljusare färg på de rosa väggarna men det gick inte. Soffan ville jag egentligen ha vitt men jag tyckte att det blev för lite kontrast mellan soffan, bordet och väggen. Så jag skulle vilja ändra färgerna men jag är nöjd med själva designen och inredningen.