(Assistent) Accountant

Algemene kenmerken: zelfstandig nauwkeurig, goed met cijfers overweg kunnen en goed kunnen omgaan met vertrouwelijke informatie.

Weekplanning: Tijdens je werk hou je je vooral bezig met het controleren van boekingen, je hebt af en toe contacten met de klant. Daarnaast bereid je de belastingaangiften voor.


Samenwerkingspartners: je werkt samen met de klanten van het bedrijf, je doet voor hun voorbereidend werk bijvoorbeeld: Je bent bezig met de belastingaangifte, je kijkt of facturen kloppen. Je zorgt er dus voor dat het bedrijf waar je voor werkt een goed beeld heeft wat er zich afspeelt met hun geld.

Salaris/bonussen: Ik denk dat je als een beginnende assistent accountant ongeveer rond de €2000 euro bruto per maand zit. Ik denk dat je er gewoon niet op moet rekenen dat je een bonus krijgt, als je er al een krijgt is dat mooi meegenomen.

Werktijden: je begint om 8.00 uur in de ochtend en je bent minimaal bezig tot 16.00 uur maar ik denk dat je toch vaak langer bezig bent op een dag. Dus laten we zeggen dagelijks van 8.00 tot 17.00 uur.

Welke kwaliteiten: zelfstandig, rekenkundig, nauwkeurig, betrokken

De conclusie die ik hieruit trek of het bij me past, is het antwoord ja. Ik hou van gestructureerd te werk gaan volgens vaste lijnen.

Comment Stream