Microsoft öppnar IT-Center by Hass and Associates

Microsoft öppnar IT-Center för att bekämpa skadlig kod och cyber crime

Källa länk

Microsoft har förklarat krig mot cyberbrottslighet genom att öppna en ny specialist cyberbrott Center på dess Redmond campus dedikerad enbart för att upptäcka och motverka blackhat hackare.

Cyberbrott centrum kommer att erbjuda sin juridisk och teknisk expertis till brottsbekämpande myndigheter som Interpol. Det kommer att särskilt fokusera på att bekämpa brott som är associerade med skadlig kod, botnät, immateriella stöld och utnyttjande av teknik-underlättas barn.

Centrum kommer också vara öppet för säkerhetsexperter från tredje-part-partners och universitet. Microsoft lovat det kommer att ha avancerad malware och hot-upptäckt teknik som kommer att låta experter och brottsbekämpning identifiera utveckla digitala hot i realtid.

Dessa inkluderar SitePrint, PhotoDNA och cyber-forensics tjänster. SitePrint är en teknik som utformats för att spåra och kartlägga online organiserade brottsligheten, PhotoDNA är en anti-child-pornografi-teknik som syftar till att utrota och ta bort olagliga bilder av minderåriga och cyber forensics upptäcker global brottslighet som bedrägerier och stöld onlinebedrägerier. Centrum kommer också att dela cyber hot intelligens från Microsofts botnet takedown verksamhet.

Biträdande chefsjurist för Microsoft Digital brott enheten, David Finn, sade centrum är ett viktigt steg i företagets pågående försök att skydda sina kunder från blackhat hackare.

"Microsoft Cybercrime Center är där våra experter kommer tillsammans med kunder och partners för att fokusera på en sak: att hålla människor säkra online," sade Finn. "Genom att kombinera sofistikerade verktyg och teknik med rätt kompetens och nya perspektiv, kan vi göra internet säkrare för alla."

Centrumets öppnandet kommer under en bredare push av regeringar för att öka samarbetet mellan den offentliga och den privata sektorn när det gäller att bekämpa databrottslighet. Den brittiska regeringen Cyber Security Strategy har sett skapandet av flera informationsutbyte initiativ som liknar Microsoft Cybercrime Center. Detta med lanseringen av den Cyber Security Information Sharing partnerskap (CISP) tidigare i år.

Microsoft har varit en konstant anhängare av strategin och dess Trustworthy Computing (TwC) arm har deltagit i flera botnet-takedown operationer. Mest nyligen samarbetar TwC med FBI för att ta ner de Citadel botnät.

Öppnandet av Microsoft Cybercrime Center har välkomnats av flera brottsbekämpande organ. Interpol verkställande direktör Noboru Nakatani sade centrum kommer att vara ett ovärderligt verktyg för att bekämpa cyberbrott och kallas för andra företag att följa Microsofts exempel.

"I kampen mot cyberbrott den offentliga sektorn gynnar avsevärt från privata sektorn expertis, som tillhandahålls av Microsoft," sade Nakatani. "Gemenskapens säkerhet måste bygga på sina samordnade reaktioner att hålla jämna steg med dagens cyberbrottslingar. Microsoft Cybercrime Center kommer att vara en viktig knutpunkt för att utföra denna uppgift mer effektivt och aktivt."

Symantec lovade att skapa ett centraliserat informationsutbyte big data nav att hjälpa kunder plats och föregripa specialbyggda malware.

Comment Stream