Elliott and Associates Global Markets Review Europe Tokyo Paris Asia: 2014's topp 10 politisk risiko

Siden 2008 finanskrisen vært verdens største risikoene økonomisk. Fra en euro-sonen meltdown, til en kinesisk hard landing, til amerikanske gjeldskrise, har analytikere brukt de siste fem årene å tenke på hvordan å avverge økonomisk implosjon.

Det er. I 2014 vil er store bildet økonomi relativt mer stabile. Men geopolitikk er svært mye i spill. Virkningen av G-null verden-en som stadig mangler globalt lederskap og koordinering, er utstilt.

10.) Tyrkia

Blant nye markeder er Tyrkia spesielt utsatt i 2014. Landet står overfor ringvirkninger fra Syria er borgerkrigen, en fremvekst av kurdiske opprøret og økt politisk usikkerhet i kjølvannet av offentlig ramaskrik mot statsminister Erdogan. Erdogan er surring ut mot opposisjonen, både innenfor og utenfor hans parti- og valg vevstol.

9.) lunefull Kreml

President Putin fortsatt den mektigste enkeltperson i verden, med en kommanderende hold strøm i en av verdens viktigste land. Men hans popularitet har svekket betydelig, og etter et tiår med økende forventninger, Russlands økonomien stagnerer (og for olje-avhengige: se risiko #5). Dette gjør Russland under Putin langt mindre forutsigbart, hjemme og i utlandet- men Putin er ikke mindre villige eller i stand til å implementere hans foretrukne politikk. Forvent det uventede fra Putin i 2014.

8.) Midtøsten voksende uro

Etter tre år med uro, er Midtøsten satt til spiral ytterligere. Dette året, forvent vold i Irak i været, som iranske påvirkning vokser i Bagdad (mye Saudi-Arabias forferdelse). Med spørsmål omkring USAs rolle i regionen (se risiko #1), Irans kjernefysiske program, og al-Qaida (#7), samt pågående overganger i Egypt og Tunisia, regionen kan bli enda mer sinnsforvirret.

7.) al Qaida 2.0

Uroen i den arabiske verden har invitert gjenoppblomstringen av Sunni ekstremisme og al Qaida merkevare; Syriske konflikten har blitt en kraftig magnet for jihadister. Amerikanske hjemlandet fortsatt tryggere enn i kjølvannet av 9/11, men lokale myndigheter og vestlige interesser over hele Midtøsten og Nord-Afrika er nå lavere hengende frukt- og dermed større risiko.

6.) strategisk data

Internett og dets styring er skifte fra en opp-åpen kildekode sektor til en topp-ned strategiske sektor som staten spiller en voksende rolle. Forventer at denne trenden å akselerere i 2014, og følgelig at kostnadene for forretninger vil øke, spesielt som cybersecurity blir enda mer sårbare.

5.) Petrostates

Ukonvensjonelle energi revolusjonen har viktige geopolitiske implikasjoner, men forstyrrende hendelser har motvirket mye av effekten av volumet veksten, begrense virkningen på produsenter de siste årene. I 2014 vil endres denne trenden, med en akselerasjon av ledig kapasitet vekst og bearish prispress økt konkurranse blant produsenter generelt. Petrostates som Russland, Nigeria, Venezuela og Saudi-Arabia kan få presset.

4.) Iran

Den fortsatte utviklingen av Irans kjernefysiske program, ødeleggende effekten av sanksjoner mot Iran økonomien, og den dramatiske valg seieren av Hassan Rouhani i juni i fjor presidentvalget har forbedret sjansene for en omfattende fremforhandlet avtale mellom Iran og Vesten. Vi satt odds på bedre enn selv, men det vil være risiko underveis, og hvis avtalen faller fra hverandre, risikoen for militær aksjon vil stige. Ene eller den andre, er det utvikler seg til å være være året for iranske kjernefysiske forhandlingene.

3.) den nye Kina

President Xi Jinping og Kinas sentrale ledere har omfavnet vidtrekkende reformer i større grad enn vi har sett i to tiår. Men partiet vil møte formidabel politiske tester, og feiltrinn kan undergrave reformer og ledelse selv. Reform for mye kan for fort føre til dissens i partiet som interessenter med interesser tape og piske opp; for lite kunne skaffe oksygen til populære dissens og protester.

2.) divergerende markeder

I Brasil, Colombia, India, Indonesia, Sør-Afrika og Tyrkia-seks av de største framvoksende markedene der valget rolle (Kina har ikke dem og Russlands ikke egentlig teller)-velgerne går til urnene år overfor nye politiske utfordringer. Langsom vekst og økende krav fra nylig enfranchised middelklassen skape økt usikkerhet, og som nylig protester i Brasil, Tyrkia, Colombia, Russland og Ukraina har vist, frustrert offentlig kan raskt ta til gatene.

1.) Americas urolige allianser

I kjølvannet av oppfattet amerikansk utenrikspolitikk feiltrinn i Midtøsten, den Snowden skandale, og dysfunksjon hjemme som forlater allierte gjette i utlandet, USAs utenrikspolitikk har blitt stadig mer vanskelig for det globale samfunnet å tolke og forutsi. For sikkerhetspartnerskap, USAs nærmeste allierte, Israel, Storbritannia, Japan og andre-har noen alternativer. Det er ikke tilfelle for Washingtons andre lag allierte, land som Tyskland, Frankrike, Tyrkia, Saudi-Arabia og Brasil. For å unngå for nær en justering med USA og sikring mot denne utviklingen, disse regjeringene vil begynne å flytte sine internasjonale orientering, med implikasjoner for selskaper og investorer drive virksomhet innenfor sine grenser.

Comment Stream