Rum Till Kund

Sebastian Ohlin

När vi fick uppgiften att vi skulle rita ett rum åt en kund, så skulle vi intervjua dem om hur dem ville ha det. Jag fråga hur han ville ha det, vilka färger han tyckte om, vad han skulle kunna tänka sig och vilken stil på allt han gillade. Jag tycker att jag fick dem svaren så jag kunde göra det rummet utifrån han.

Innan jag skulle börja skissa på mina idéer, så visste jag ungefär hur jag ville att planlösningen skulle vara. Men sen fick jag utgå från vad han ville ha på resten av rummet.

Han ville ha ungefär ett rum utan så mycket personlighet. Det skulle vara neutralt och stilrent. Han ville ha svart och vit som grund färg, och det fick han. Jag ville med ha någon mer färg i rummet, så det blev lite upplivat. Så jag fick han en orange prick på en kudde i soffan.

I början av uppgiften så skulle vi skissa rummet och skissa en planlösning. Jag visste nästan hur jag ville ha rummet, så det var rätt lätt av rita planlösningen. Sen när jag skulle rita skissen på rummet så blev det lite svårare, men inte jätte svårt. Det var lite svårt att veta propotionerna till det bara, men jag löste det.

Sen när jag hade bestämt mig för hur det skulle se ut med möblerna, mönstren och färgerna så skulle jag påbörja den riktiga målningen.

Jag blev nöjd med rummet, jag tycker att jag får fram den känslan som jag vill förmedla till min kund. Det blev en lugn känsla med en