3D Printing

Printing reality

Wat is het?

Een 3D-printer is een apparaat dat op basis van  virtuele 3D-modellen, driedimensionale objecten kan produceren.

3D-Printing in het onderwijs

Het 3D-printen is ideaal voor studenten, zo kunnen ze hun ideeën realiteit maken.

Het is geschikt voor allerlei verschillende sectoren zoals: de medische sector. Als er iets moet vervangen worden kan dat heel gemakkelijk door er een 3D-model van te maken die perfect is voor de gelegenheid.

In deze video zie je een jongen die een 3D-printed prothese gebruikt. Het voordeel van 3D-printen is dat de hand perfect voor hem gemaakt is.

Vele hoge scholen beginnen ook 3D-printers aan te schaffen om de studenten op een nieuwe manier problemen te laten oplossen.

Software voor 3D-Printing

3D-Printing werkt op basis van computer gemaakte 3D-modellen. Hoe deze modellen worden gemaakt verschilt van printer op printer. De meeste 3D-Printers gebruiken files van de meest gekende 3D computer graphics sofwares, zoals: Blender, MeshLab, 3ds Max, Cinema 4D,...

3D-Printing op grote schaal

3D-Printing is nu nogal duur, maar er zijn zelfs nu al enkele commerciële modellen op de markt. Zoals de MagicBox, een kleine 3D-printer die je kunt krijgen voor $399.

Denk ik dat dit iets te bieden heeft

Ik denk wel dat 3D-printers in de toekomst meer zullen gebruikt worden. Maar ik denk niet dat iedereen een 3D-printer zal hebben, want ik zie niet in waarom een gemiddeld persoon dit zou nodig hebben.

Comment Stream