Прва техничка школа у Крагујевцу и компанија  Comtrade

У фебруару 2015. године расписан је Наградни конкурс Прве техничке школе и софтверске компаније Comtrade за ученике електротехничке струке. Ученици су правили занимљиве и едукативне видео клипове из области електротехнике, са садржајем везаним за градиво које се изучава у школи. Радили су у тимовима од по три члана, а при оцењивању су бодовани образовна вредност, поступци и решења при изради видео клипа и оригиналност.

Првопласиран је тим ученика одељења IV4e (електротехничар рачунара), кога чине Александар Васиљевић, Лазар Каришић и Илија Деспић са својим радом C#-String tutorial.

Другопласиран је тим ученика одељења II3e (електротехничар мултимедијa), кога чине Лазар Ђоковић, Игор Јовановић и Милош Јанићијевић са својим радом о Транзисторима.

Додела награда организована је 20.марта у просторијама Прве техничке школе. Испред компаније Comtrade присутнима се обратила госпођа Ивана Ђорђевић и уручила награде ученицима. Овом приликом ученици су могли да се упознају и са радом и активностима компаније Comtrade у циљу подржавања IT едукације, са нагласком на значај улагања у сопствену будућност.

Покажите шта знате! И проширите своја знања!

Надамо се новом дружењу!