Leerdoelen Lisa Kerssens

1. Herkent de primaire doelstellingen van mediaboodschappen: onderscheidt commerciële van informerende boodschappen.

2. Gebruikt e-mail, internet, mobiele telefoon en sms frequent. Heeft een profiel op een of meerdere sociale netwerken. Speelt verschillende games. Wacht, bij het uitproberen van meer innovatieve mediatechnologieën, af op wat anderen in de eigen omgeving doen.

3. Kan de betrouwbaarheid van informatie beoordelen. Kan de aard van informatiebronnen inschatten: weet bijvoorbeeld informatieve bronnen van entertainmentbronnen te onderscheiden.

Een voorbeeld van informatieve bronnen:

Een voorbeeld van entertainment bronnen:

Sociale media:

smart

1. Ik kan commerciële en informerende mediaboodschappen van elkaar onderscheiden en dit wil ik verbeteren door middel van nieuwsberichten, en bijvoorbeeld Facebook uploads te lezen. Ik zal zit buiten school en in de lessen doen. Ook wil ik dit gedurende de opleiding blijven verbeteren.

2. Ik gebruik verschillende soorten sociale netwerken waaronder Facebook en Twitter. Ik wil mijn kennis hierover uitbreiden door meer in contact te komen met andere netwerken en allerlei kleine games te spelen. Ook dit zal buiten school om gebeuren en in de lessen maak ik ook kennis met voor mij nog onbekende netwerken. In de loop van mijn leven wil ik hiermee in contact blijven en uit blijven breiden.

3. Ik weet informatieve bronnen van entertainment bronnen te onderscheiden. Bij sommige artikels kan ik door middel van de website waarvan het afkomstig is, opmaken of het wel of niet waar is. Ik raak hier steeds meer van op de hoogte. Het herkennen van deze bronnen komt uiteindelijk vanzelf na het vaker lezen van onzin verhalen, afkomstig van dezelfde website. Hier zal ik nog jaren mee bezig zijn.

Marlous heeft mij een feedback gegeven.

Comment Stream