Budi mi prijatelj

U srijedu, 20. svibnja 2015.godine, učenici 4.a razreda Osnovne škole braće Radića Pakrac sudjelovali su u radionici " Budi mi prijatelj" u sklopu etwinning projekta " Memento prijateljstva ".

Započeli smo s igrom " Mjesec sreće". Igra " Mjesec sreće" je ppt prezentacija koja sadrži 31 poveznicu na poruke/zadaće koje osoba koja ju otvori treba napraviti. 31 poveznica označava broj dana u mjesecu tako da svaki učenik otvara broj dana u mjesecu kada mu je rođendan.

Nakon što su svih 19 učenika prošli 19 datuma koji se odnose na njih, prešli smo na aktivnost " Budi mi prijatelj" . Učenici su dobili zadatak da na list papira napišu svoje dobre osobine. Zatim svi šeću po razredu i čitaju osobine svojih vršnjaka te se zapisuju na papir osobe čije mu se osobine sviđaju. Kada se učenici vrate na svoja mjesta pročitaju imena osoba koji su prihvatili njihove osobine i koji im žele biti prijatelji.

Radionicu smo završili sa igrom koja se zove " Ja sam dobar prijatelj ". Učenici su se rasporedili u 5 skupina po 4 učenika ( i učiteljica Dubravka se priključila ). Svaka skupina dobila je svoju ploču za igranje, pijune, kockicu i „ kartice dobrih želja“ i „ kartice pravilnog ponašanja. Učenici su se trebali kretati po ploči sa pijunima bacanjem kockice. Igra završava kada svi učenici stignu na cilj.

Comment Stream