גמל דו דבשתי

                                        הגמל הדו דבשתי הוא ממשפחת הגמלים וממחלקת היונקים.               גובהו הוא כשתי מטר ומשקלו הממוצע הוא כ-725 ק"ג ומשך חייו הוא כ-50 שנה בערך   

התאמת הגמל לסביבה מדברית: הגמל הדו דבשתי ניזון מעשבים, עלים ודגנים. הגמל הדו-דבשתי  מסוגל לשתות עד 120 ליטר מים בפעם אחת והוא יכול  לשרוד שבועיים ללא מים. הפה שלו חזק מאוד, ומאפשר לו לאכול צמחי מדבר קוצניים כמו קקטוס. הגמל הדו-דבשתי מותאם להתמודדות בתנאי החום של המדבר ובחול בכך: שהוא בעל רגליים רחבות ומרופדות,ועש לו ריפוד עבה בברך ובחזה שלו. הנחיריים שלו יכולים להיפתח ולהיסגר,ויש לו אוזניים שמכוסות בשיער מגן, וגבות עבות עם שתי שורות של ריסים ארוכים. יש לו פרווה עבה מתחת לצמר ששומרת על חום הגמל מקור הלילה המדברי ומבודדת כנגד החום במהלך היום. הגמל הדו דבשתי מותאם גם לחיים במקומות קרים. הגמל הדו דבשתי נמצא בסכנת הכחדה חמורה. .  

Comment Stream