Innocarnival

Vi var med och tävlade om en resa till Hongkong. Klassen valde att göra ett projekt som skulle medverka till en hållbar framtid. Vår uppgift var att skapa en förpackning till snabbmatkedjor. Vår förpackningen ska båda kunna användas som Take Away och till att servera maten på restaurangen. Vårt stora mål var att minska soporna efter ett besök på en snabbmatskedja.

Vi började att göra många olika skisser och gjorde modeller på några av skisserna men vi slog fast vid en av skisserna. Allting ska vara ihop, pommes, hamburgare och drickan i en enda förpackning. Förpackningen är lätthanterlig i många situationer. Innan man viker ihop den tar den knappt någon plats och den går snabbt att vika ihop. I en snabbmatskedja kan det vara stressigt och därför måste förpackningen gå snabbt att sätta ihop. Förpackningen sätts ihop av flikar som gör att förpackningen är lätt använd. Det måste även vara enkelt att vika sönder förpackningen innan den ska återvinnas så att den tar så lite plats som möjligt, till skillnad från dagens snabbmatkedjors förpackningar är vår förpackning mycket smidigare.

I våran första prototyp så har vi skapat produkten i tunn kartong. Som det är just nu kan förpackningen kännas o stabil på grund av den tunna kartongen vi använt oss av. För att göra förpackningen bättre så hade man kunnat ha en aning tjockare kartong så den inte känns så vinglig. Mugg hållaren och muggen i förpackningen måste förbättras. Muggen sitter inte stadigt nog för att man ska kunna transportera förpackningen dit man ska. Kartong muggen är heller inte tålig för vatten just nu och därför måste materialet bytas mot ett material som är både vatten tåligt och miljö vänligt.

Vi gjorde en teknisk ritning av förpackningen. Med hjälp av en teknisk ritning kan vi se hur produkten ser ut från alla vinklar.

Vi skulle också skapa ett mönster till våran förpackning. Jag ritade mönstret på photoshop med hjälp av en ritplatta som underlättar och sparar tid. När jag ritat klart mönstret så finslipa jag några små detaljer, sen var det redo att appliceras på förpackningen.

Comment Stream