Voetbal


Tackk is the newest format to
creatively share anything on the web.

FC Barcelona is een voetbalclub uit barcelona, Catalonie (Spanje). De club behoort tot de Europese en wereldtop. De clubkleuren zijn paars (of granaatrood)-blauw (blaugrana) en het stadion van FC Barcelona is Camp Nou of Nou Camp, dat letterlijk 'nieuw veld' betekent. Aartsrivaal van FC Barcelona is Real Madrid. Wedstrijden tussen beide clubs staan bekend als de El Clásico. Nog een belangrijke rivaal is de stadsgenoot RCD Espanyol; de onderlinge duels dragen de naam Derbi de Barcelona. FC Barcelona werd begin 2010 door de IFFHS verkozen tot beste ploeg over de periode 1991-2009.

Camp Nou Capaciteit: 99.354

Lionel Andrés Messi Cuccittini (Rosario, 24 juni 1987) is een Argentijnse profvoetballer. De aanvaller speelt sinds 2004 voor het eerste team van FC Barcelona en verlengde in februari 2013 zijn contract tot en met het seizoen 2017/18. Messi bezit naast de Argentijnse ook de Spaanse nationaliteit. Zijn bijnaam is La Pulga (De Vlo). Deze kreeg hij vanwege zijn lengte en snelheid.

Volledige naamNeymar da Silva Santos Júnior Geboortedatum 5 februari 1992GeboorteplaatsMogi das Cruzes, Brazilië Lengte174 cm Gewicht 65 kg ClubinformatieSpelend bij FC BarcelonaRugnummer11Positie Aanvaller Contract tot2018

Neymar da Silva Santos Júnior (Mogi das Cruzes, 5 februari 1992) voetbalnaam Neymar - is een Braziliaans betaald voetballer die vanaf het seizoen 2013/14 voor de Spaanse club FC Barcelona zal uitkomen. Hij kan als vleugelspeler of als spits uitgespeeld worden en staat bekend als één van de grootste talenten ter wereld.  


Comment Stream