#genretävling2014

Fantasy

1) Vi bör läsa denna sortens bok eftersom det är lätt att leva sig in i den genren vilken kan vara bra för de som inte läser så mycket. Man får använda sig utav fantasin medan man läser och man får uppleva en värld som man normalt sätt aldrig får uppleva.

2)

3) Förutom att man läser fantasy böcker så kan man även kolla på filmer som innehåller samma tema. I denna videon kan ni se 10 olika fantasy filmer.

Boken Cirkeln skriven utav Mats Strandberg och Sara Bergman Elfgren är den första boken i bokserien Engelfors-trilogin. Boken handlar om sex tjejer som börjat gymnasiet. De har inget gemensamt men en natt förs de alla till en nedlagd folkpark. De får där reda på att dem är häxor och de måste lära sig att samarbeta trots sina olikheter för utan varandra kommer de inte att överleva.


                                            

De utvalda. Boken handlar om en 17-årig tjej som heter Flamma. Det speciella med henne är att hon kan läsa av folks sinnen och styra deras vilja. Människor tror att hon är en elak person bara för att hennes far var det. Efter att hon försökt avstyra ett hotande krig står hennes framtid i den goda eller ondas händer.

Av: Isa, Adela & Cecilia

Comment Stream