Dubrovnik - pozivnica

Pozivam vas da posjetite jedan veličanstveni grad, grad Dubrovnik. Za početak bih vam preporučila šetnju Stradunom, a potom se izgubite u sporednim ulicama. Kako bi okrijepili svoju dušu, pomolite se u crkvi sv. Vlaha, zaštitnika ovoga prekrasnoga grada. Provozajte se do najstarijeg arboretuma na svijetu -Trsteno. Posjetite i dubrovački stari grad. Sakrijte se iza Lovrijenca i Bokara, dubrovačkih zidina. Ako vas na ovom putu uhvati prehlada, posjetite jednu od najstarijih ljekarni u Europi. Želite li zaviriti u povijest Dubrovnika, posjetite Orlandov stup. Za kraj obilaska pokušajte na trgu otplesati jedan od najpoznatijih dalmatinskih plesova - linđo.

P.S.Ima još puno znamenitosti, da ne pomislite kako ne morate doći...

Laura

Posjetite prekrasan dalmatinski grad Dubrovnik. U njemu ćete vidjeti mnoge kulturno povijesne spomenike i znamenitosti. Jedna od njih je crkva svetog Vlahe koji je i zaštitnik grada Dubrovnika. Grad Dubrovnik je i na popisu Unescove svjetske baštine. O gradu Dubrovniku postoje i mnoge legende, a neke od najpoznatijih su o svetom Vlahi i vitezu Orlandu koji su spasili grad Dubrovnik od neprijatelja. Prošetajte se Stradunom ili uživajte u pogledu sa starih gradskih zidina. Nadam se da ćete uživati i da će vam taj izlet ostati u srcu.

Ida

Dođite u Dubrovnik jer je pun ljepota. Imate što za vidjeti! U Dubrovniku su Dubrovačke zidine, sklop utvrda koje okružuju stari dio grada. Dubrovnik ima i svoju plažu. Razlozi zašto su dubrovačke plaže toliko hvaljene po cijelom svijetu su toplo i kristalno čisto more. Dođite vidjeti lijepe, male i velike školjke. Postoji legenda o svetom Vlahi koji se ukazao Stojku, rektoru katedrale. Sveti Vlaho proglašen je zaštitnikom grada Dubrovnika. Ako želite saznati cijelu legendu, dođite u Dubrovnik. Tamo će vam sve ispričati. Ovo naravno nisu sve ljepote. Ako ih želite vidjeti i doživjeti, dođite u Dubrovnik!

Danijela M.

Dođite u Dubrovnik!

Krenite u ugodnu šetnju rivom, zaplešite  ples linđo i poslušajte zvuk lijerice. Zaštitnik Dubrovnika je sveti Vlaho. Pogledajte njegov lik na gradskim zidinama. Ako ne znate kada bi posjetili Dubrovnik, dođite 3. veljače jer se tada održava tradicionalna humanitarna tombola i Dubrovnik slavi svoj dan.

Emi

Ljudi često ne znaju kamo na odmor, zar ne?

Vi zato možete otići u Dubrovnik i prošetati Dubrovačkim zidinama i naravno,uživati u moru. Ako vam je to zabavno, pričekajte još da vidite i ples linđo. Tu ne možete pogriješiti!

Gabriela

Pozivam vas da 3. veljače posjetite grad Dubrovnik. Taj dan je ujedno i blagdan Svetog Vlaha, zaštitnika grada Dubrovnika. Posjetit ćemo jednu od najpoznatijih znamenitosti grada, a to su Dubrovačke zidine koje su građene od 13. do 17. stoljeća.

Matija

Grad Dubrovnik je pun neopisive ljepote i bogate kulturno - povijesne baštine. Sveti Vlaho je zaštitnik grada. Dođite u Dubrovnik vidjeti lik sv. Vlaha. On se nalazi na gradskim zidinama. U čast sv. Vlahi podignuta je i crkva. U gradu otkrijte i čaroliju Dubrovnika zimi. Posjetite i očaravajuću prirodu. Ako tražite raj na zemlji, posjetite Dubrovnik!

Valnea

Dođite u Dubrovnik jer je to najljepši grad u Hrvatskoj. Naučite plesati linđo i okupajte se u čistom i bistrom Jadranskom moru. Usput posjetite i kip svetog Vlaha. Dobar vam provod!

Leonardo

Dubrovnik je lijep, ali i skroman. On je najljepši hrvatski grad. U njemu i okolici rođeni su Marin Držić, Ruđer Bošković, Ivan Gundulić i Vlaho Bukovac...

Nika i Danijela G.

Dođite u grad Dubrovnik koji ima Dubrovačke zidine, zanimljive legende, brodsku luku i kulturnu baštinu. Posjetite grad Dubrovnik!

Ivan

Dragi ljudi!

Željela bih da posjetite grad Dubrovnik. Pogledajte prekrasno dubrovačko more i prošetajte plažama. Upoznajte sve stare spomenike i prirodne ljepote. Dobru vam zabavu želim!

Marina

Dubrovnik je grad na jugu Hrvatske. Zaštitnik grada Dubrovnika je sveti Vlaho. Dubrovnik svoj dan slavi  3. veljače.Dođite u Dubrovnik jer ima prekrasne Dubrovačke zidine i Stradun. Dubrovnik je grad neopisive ljepote i bogate kulturno - povijesne baštine. Predlažem da dođete u Dubrovnik jer je jako lijep. U Dubrovniku se nalazi rijeka Ombla. Ima vodotok dužine 30 m i jedna je od najkraćih svjetskih rijeka. Dođite u Dubrovnik. Vidimo se tamo!

Matej

Posjetite Dubrovnik!

U njemu su neopisive ljepote i bogata kulturno - povijesna baština. Nemojte zaboraviti, to je vaša prilika. Nemojte se brinuti. Opustite se, zabavite i odmorite! Provozajte se trajektom i pecajte ribe. Prođite kroz cijeli Dubrovnik. Dođite na festival! Čekamo vas!

Kevin

Posjetite Dubrovnik!

Grad je pun starih zidina i kulturno - povijesne baštine. Dubrovnik je na popisu Unescove svjetske kulturne baštine. Posjetite rivu, divite se Orlandovu stupu i zastavi na kojoj piše "Libertas". Idite na plažu i zaplešite linđo.

Goran

Comment Stream