Activitat externa

Conferencia dels recursos didàctics per aplicar amb la PDI

El divendres 28 de Març, vaig assistir a una conferencia al cinefòrum de Barcelona, on es va parlar dels recursos didàctics per aplicar amb la PDI (pissarres digitals interactives).

Aquesta xerrada va ser dirigida pel Dani Marin, un informàtic i professor de la universitat de Girona. Aquesta conferencia va durar de 9:30h a 13:30 amb un descans de trenta minuts per esmorzar. A la sala on es feia la conferencia hi havien taules de dos en dos i un ordinador a cada taula.

Per començar la conferència en Dani va explicar que aquesta xerrada era la segona part de la que va fer la setmana anterior, i va fer una petita sintesis per donar-nos alguns conxeixements i no anéssim tant perduts. Després va iniciar la conferencia que corresponia aquell dia.

En Dani, ens va explicar durant la sessió les diferents marques de les pissarres digitals, el software, els recursos d'activitats que es poden fer amb aquesta pissarra digital a l'aula i activitats en format notebook smart.

A continuació, es va centrar en informar-nos del funcionament del notebook smart. Va començar dient que era molt semblant al power point, encara que hi havien grans diferencies. Aquest programa constava de diapositives, on podies ficar àudios, vídeos, imatges, també es podien fer activitats on un cop fetes els nens i nenes podien veure la solució, descarregar activitats que ja estan dissenyades i modificar-les al nostre gust  depenent per quin curs sigui l'activitat i els objectius que el mestre s'hagi marcat, etc.

Després d'explicar una mica la teoria d'aquest programa, es va posar exemples de com modificar activitats, de com fer activitats com programes com "quien quiere ser millonario", pasapalabra, etc. Mentre ell ho feia a la pissarra digital nosotres ho feiem amb l'ordinador que teniem davant.

També ens va donar recursos com per exemple pàgines web per utilitzar en un futur proper com a mestres per ensenyar-li al nostre grup classe.

En la meva opinió, crec que aquestes conferències son molt útils i interesants per a tothom i sobre tot per a tota aquella gent que en aquests mateix moment es una eina en la seva feina o com per exemple per a nosaltres que som futurs mestres i possiblement ens trobarem a les nostres aules pissarres digitals.

Com a futurs mestres, crec que aquestes xerrades son importants per què les tecnologies van avançant , es van creant programes nous, la tecnologia va evolucionant i aquests avanços arriben a les aules i haurem de tenir uns certs coneixements sobre en aquest les pissarres digitals, el seu funcionament i els seus programes.

La utilització d'aquestes pissarres con a avantatge crec que son molt útils perquè es deixa de banda una mica el que era tradicional per innovar a les aules. A més a més, crec que pot ser un element motivador per els alumnes, ja que, les tecnologies solen agradar a tots ells. També crec que amb la pissarra digital es poden fer coses que amb la pissarra tradicional no, com per exemple, utilitzar programes per ensenyar coneixements nous o per fer activitats.

Per altra banda, com tot, crec que les pissarres poden tenir sobre tot un inconvenient. Aquest seria el problema que podria ocasionar a la vista dels infants, ja que, passen moltes hores a casa davant d'un ordinador, d'una play station, de la televisió i si a l'aula també han d'estar davant d'una pissarra digital pot ser se li podria cansar més la vista. A més el professor hauria d'ordenar la classe d’una manera en que tothom veies sense cap problema la pissarra.

Comment Stream