Insuline

- Waarom wordt er bij een diabeet insuline gespoten?
Insuline wordt gespoten bij mensen ontmoet diabeet omdat' er te veel suiker in Het Lichaam puist. Doordat kan Lichaam geen insuline aanmaken.  Insuline is een Hormoon. Hormonen zijn stofjes die verschillende processen in Het Lichaam regelen. Insuline regelt de glucosestofwisseling, en speelt een  rol bij vetstofwisseling. Insuline wordt gemaakt in de eilandjes van Langerhans in de alvleesklier.

Glucose is belangrijke brandstof, Het Levert energie. Glucose is afkomstig uit de koolhydraten in de Voeding. Glucose wordt visitors de darm Opgenomen in Het Bloed. Na EEN Maaltijd stijgt de glucose, en DAT stimuleert BIJ EEN Gezonde Mensen afgifte van insuline. Insuline zorgt er VOOR DAT glucose wordt vervoerd to the Cellen, en DAT de Cellen geopend Gaan, zodat glucose to bestelling binnen Kan OM te Worden Verbrand tot energie. Glucose sterven niet direct NoDig is wordt opgeslagen in de hendel, dierenarts en Spieren, en kan-later Worden Gebruikt.

Glucose is a belangrijke Brandstof, Het Levert energie. Glucose is afkomstig uit de koolhydraten in de Voeding. Glucose wordt uit de darm Opgenomen in Het Bloed. Na een Maaltijd stijgt de glucose, en DAT stimuleert BIJ EEN Gezonde Mensen afgifte van insuline. Insuline zorgt er VOOR DAT glucose wordt vervoerd naar de Cellen, en DAT de Cellen geopend Gaan, zodat glucose naar binnen Kan OM te Worden Verbranden tot energie. Glucose die niet direct nodig  is wordt opgeslagen in de lever , vet  Spieren, en kan later Worden Gebruikt.

- Hoe werkt insuline?
Insuline verlaagt de bloedsuikerspiegel (bloedglucose). Het Komt Erop neer DAT bloedsuiker vanuit Het Bloed in de lichaamscellen terechtkomt. Van bloedsuiker maakt Het Lichaam energie OM bestelwagen te Leven. Insuline zorgt ervoor DAT bloedsuiker Kan Worden Opgenomen door Alle Cellen in Het Lichaam.

- Hoe kun Je insuline toedienen
Insuline injecteren doe je meestal voldaan een insuline pen. Dat is a injectiespuit voldaan een heel dun naaldje. Insuline spuit je in vlak onder de huid, in het onderhuidse vet. Dat Heet 'subcutaan'. Het Komt DUS niet rechtstreeks in Het Bloed, maar wordt geleidelijk opgenomen.

Welke Soorten insuline zijn er?
- Superkort Werkende insuline:
Deze insuline wordt direct voor de maaltijd van soms meteen na de maaltijd gespoten. In principe wordt deze insuline in de buik gespoten en werkt vier tot vijf uur.

- Kort Werkende insuline:
deze insuline wordt een halfuur tot kwartier voor de maaltijd gespoten, in principe in de buik, en werkt zes tot acht uur. Voorbeelden hiervan zijn Actrapid en NovoRapid

- Middellang Werkende insuline:
insuline dit heeft het Maximale effect pas na 4-8 uur en werkt daarna nog een-paar uur Deur. Deze insuline wordt in Het gewekt in de bil gespoten een VOORBEELD hiervan is Insulatard en Humuline NPH

- Langwerkende insuline:
deze insuline wordt geleidelijk Opgenomen Deur Het Lichaam en Werkt VOOR Aproximat een  Dag. deze  insuline wordt in Het geweest van de bil gespoten. Voorbeelden hiervan are Levemir, Lantus en Mixtard

- Mix-insulines:
Zegt zijn Combinaties van verschillende insulinesoorten. Ze Worden meestal Twee Keer Per dag gespoten, VOOR Het ontbijt en de avondmaaltijd. 's morgens in de buik en' Mix-insulines Kunnen s Avonds in Het wordt gespoten Worden (van Andersom). Voorbeelden hiervan are Humuline, en NovoMix

Mine & Mahawa

Comment Stream

3 years ago
0

Mooi gemaakt! Marije