Hass and Associates: Dynor kraft om Internetrelaterad brottslighet

Träffade dynor kraft för krig om skyhöga Internetrelaterad brottslighet

Scotland Yard är att fyrdubbla antalet officerare att hantera IT-relaterad brottslighet över London, med senior polisen utarbetande i hundratals mer specialiserade utredarna att bekämpa vad de kallar "branschens tillväxt av den kriminella undre världen".

Den nya cyber enheten – på grund av öppna tidigt 2014 – förväntas vara 400-stark, samma storlek som Trident, polisens anti gänget kommando.

Utbyggnaden är svar på en 60 procent ökning i IT-relaterad brottslighet under det senaste året, kostar den brittiska ekonomin en uppskattningsvis £81bn.

Scotland Yard budget för att bekämpa Internetrelaterad brottslighet kommer att tredubbla till mer än 15 miljoner pund per år. Officerare har dock gjort klart de kommer också att söka medel från den privata sektorn-banker, försäkringsbolag och återförsäljare är ofta riktade av online bedragare.

Commander Steve Rodhouse, chef för organiserad brottslighet på Met, sade syftet var att göra London en "fientligt territorium" för cyberbrottslingar.

Han sade att polisen har sett kriminella gäng "flytta från vad de historiskt sett har gjort", oavsett om det var rån eller andra våldsamma konfrontationer, till mer lukrativa och potentiellt mindre riskfyllda online brott.

"Mycket av detta brott inte är massivt sofistikerade," berättade han för Financial Times, erkänna kraft inte hade alltid tagit det på tillräckligt stort allvar. "Det är synnerligen lösas men det har inte haft den vikt som den förtjänar."

Met enhet återspeglar växande medvetenhet, som brottslingar flyttar sin verksamhet online, polisen måste dra åt sitt grepp om elektroniska underjorden.

James Comey, nytillträdd chef för FBI, förutspådde denna månad att US law enforcement fokus gradvis skulle flytta från motterror arbete mot cyber försvar. "Vi räknar med att i framtiden resurser ägnas åt cyber-baserade hot lika med eller ens eclipse resurser ägnas åt icke-cyber-baserade terroristhot," berättade herr Comey en senatens utskott.

I Storbritannien, Bernard Hogan-Howe, Met kommissionär, sade i veckan: "IT-relaterad brottslighet som en låg risk karriärval dagar är räknade."

Syftet med den nya enheten är komplexa. Några officerare kommer att koncentrera sig på förövarna av stora volymer, lågteknologiska bedrägerier, som retail bedrägerier på platser som Ebay.

Andra kommer undersöka mer sofistikerade attacker mot finansiella institutioner och försöker polisen "darknet" – webbplatser som kräver särskild programvara och som används för att byta vapen, narkotika och olaglig pornografi med relativ straffrihet.

Del av investeringen kommer också fokusera på att förbättra länkar med staden, som har varit ovilliga att dela känslig information om framgångsrika eller försök cyberattacker. Commander Rodhouse erkände att denna ovilja var dels för att det var "brist på förtroende som en robust utredning skulle följa".

Han föreslog att om företag skulle dela på kostnaderna för cyber polisarbete, som skulle stärka och "binder oss samman eftersom vi har ett gemensamt mål".

Denna modell har använts framgångsrikt av staden av London polisen – som i 2011 säkrade £9m från försäkringsbolagen att finansiera ett försäkringsbedrägeri enhet – men det är mindre klart om det kommer att fungera för cyberbrott, med tanke på antalet privata utbildningsanordnare som erbjuder cybersäkerhet tjänster.

När frågade vad banker och försäkringsbolag skulle få för sina pengar, sade befälhavaren han planerade en "centre of excellence".

"Vi vill i första hand att göra mer, undersöka fler sådana brott, att ställa fler människor," sade han. "Den traditionella lösningen att utredarna spridda över London i olika stadsdelar, försöker brottas med ny teknik bara verkar inte att skära den."

Comment Stream