Learning Analystics

Wat is het? Wat is de connectie met het onderwijs?

"Learning Analystics" is de discipline gewijd aan het meten, verzamelen, analyseren en productie rapporten over het leerproces. Deze gegevens zijn digitale leeromgevingen van toepassingen, bibliotheken, beurzen of cursussen ook open en vaste lijn. Het doel is om te begrijpen en te verbeteren leren en onderwijzen omgevingen.

In feite, het is allemaal over de toepassing op de wereld van de opleiding technieken van business intelligence, zoals data mining, en sociale netwerkanalyse.

Welke tools/apps kan je gebruiken?

SNAPP - een leren analytics tool dat het netwerk van interacties voortkomend uit de discussie forum posts en reacties visualiseert.
LOCO-Analyst - een context-aware leermiddel voor analytics van leerprocessen die plaatsvinden in een web-based leeromgeving
SAM - een Student Activity Monitor bedoeld voor persoonlijke leeromgevingen
BEESTAR INSIGHT - een real-time systeem dat automatisch verzamelt student betrokkenheid en aanwezigheid en biedt analytics tools en dashboards voor studenten, docenten en het management.

Wanneer zal het op grote schaal gebruikt worden?

Wanneer precies weet ik niet, maar het wordt soms wel al gebruikt in paar scholen. Niet bij alle leerkrachten maar wel bij de leerkrachten die het een goeie methode vinden.

Eigen mening

Persoonlijk zou ik het niet altijd gemakkelijk vinden. Het is te zien bij welk vak je het gebruikt. Zeker niet bij een wetenschappelijk vak zoals wiskunde of scheikunde. Bij vakken zoals geschiedenis kan dat wel een gemakkelijke methode zijn.

Comment Stream