ICT

De geschiedenis van de computer

De geschiedenis van de computer begint met de geschiedenis van het rekenen. Vanouds hebben mensen hulpmiddelen ontwikkeld voor berekeningen die niet gemakkelijk uit het hoofd gemaakt konden worden. De eenvoudigste manier is het noteren van een aantal getallen en te proberen deze correct op te tellen. Ook werd wel een kerfstok gebruikt, om de schulden van een persoon vast te leggen. Daarna werd het telraam (abacus) uitgevonden. Toen de behoefte aan berekeningen steeds complexer werd, ontwikkelde men tabellen met hulpgegevens (bijvoorbeeld logaritmetabellen als hulp bij het vermenigvuldigen). Ook de rekenliniaal was een uitvinding om vermenigvuldigen en delen met een beperkte nauwkeurigheid makkelijk te maken. De rekenliniaal is in de loop van de jaren zeventig echter verdwenen met de uitvinding van de zakrekenmachineDe geschiedenis en toekomst van de computer

Tegenwoordig maakt iedereen gebruik van computers. In de meeste huizen staat wel één of meerdere computers en ze worden ook steeds sneller. Wat is er in de loop van de tijd veranderd aan de computer en hoe zal de toekomst eruit zien?

Eén van de eerste computers, de ENIAC
In 1833 werd door Charles Babbage de computer bedacht. Maar doordat hij niet de beschikking had over de juiste onderdelen, duurde het ongeveer 100 jaar langer voordat de eerste computer verscheen. Hoewel dit een 35 ton wegende en kamer vullend apparaat was, was dit toch het begin van een elektronisch tijdperk.

Wat zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van hardware?

Geluid op de PC is al jaren een weinig veranderend fenomeen. De laatste gebeurtenissen van enige invloed waren de introductie van Windows Vista en de komst van HDMI als interface voor de PC. Nu staan we aan de vooravond van meer veranderingen. Tijd voor een korte terugblik en vooruitblik.Medio 2007 was Creative nog de onbetwiste alleen vertegenwoordiger van het high end audio segment. Andere spelers waren onder meer Club3D, Razer en Terratec, voornamelijk met producten gebaseerd op chips van C-Media. In het najaar van 2007 introduceerde ASUS de Xonar geluidskaart; hoewel het bedrijf claimde een eigen chip te gebruiken, was iedereen wel duidelijk dat dit de CMI8788 chip was, de krachtigste geluidschip van C-Media. Kort daarna bleek dat ASUS voor enige jaren het alleengebruik van deze chip had afgekocht, waardoor op dit moment alleen de Xonar producten (er zijn inmiddels meerdere modellen) hiermee zijn uitgerust.

Waar wordt ICT allemaal in toegepast?

Wat bepaalt of een ICT-toepassing door vrijwel iedereen gebruikt wordt in een school? In 2012 deed het lectoraat Teaching, Learning & Technology (voorheen eLearning) i.s.m. Kennisnetonderzoek naar de factoren die een rol spelen bij de acceptatie en duurzame implementatie van ICT in het onderwijs. Daar heb ik toen ook een blogpost over geschreven. Vandaag heb ik in het zogenaamde DLWO-overleg van Hogeschool Inholland een korte bijdrage verzorgd over dit onderzoek, en het daarbij behorende prototype van de implementatiesuccesvoorspeller.

Hoe ziet het werken in een computerwinkel eruit?

in een computerwinkel heb je verschillende dingen die voor een computer geschikt is en je kunt er elektronische dingen kopen bijvoorbeeld.:kabels,laptops,computer, printers,inkt en tablets.
om het goed te beveiligen zijn er poortjes zodat er niks gestolen kan worden maar als dat wel gebuert zijn er altijd nog camera's die het vastleggen.om het product te beveiligen zit er een draad om heen en als dat geknipt wordt gaat er een signaal door zodat ze weten wat er aan de hand is.

Comment Stream