Qulan

berättelsen om Qulan

Qulan invigdes den 9 juni 2006 på Tegs centralskola kostnaden för att göra planen var dyrt,2 000 000 kr. Det var ett projekt som skulle visa om fler elever skulle vara ute på rasterna. På Qulan kan du spela alla möjliga sporter till ex. fotboll och basket. Om man till ex har rast och har tråkigt kan man spela fotboll som dom flesta ungdomarna på tegs centralskola gör.

Fram till nu har Qulan funkat väldigt bra ingen är där och gör sönder basketkorgarna eller gräsplanen. Och man kan även leka där på fritiden. Qulan var ett test från kommunen om fler ungdomar skulle få intresse av olika sporter. Ungdomar klagade på att det inte fanns något att göra på skolgården och bestämde sig för att göra Qulan. Dom som brukar använda sig av Qulan är oftast de som går i årskurs 7 och 8,  9:orna brukar oftast sitta inne. Det jag tycker är väldigt synd är att dom som röker och dricker är där på kvällarna så att de alltid är upptaget. Många är också där och spelar fotboll på fritiden. Sargen runt Qulan är 1dm på bredden och 1m hög.

Skolan vet att i tonåren brukar många sluta i sin sport men Qulan ska få folk att antingen fortsätta i samma sport eller kanske få intresse för en annan sport. Det jag tycker att dom borde skaffa till Qulan är innebandyklubbor. Jag tycker dem borde göra Qulan lite större så att det finns plats att göra fler aktiviteter samtidigt på den. Det negativa med Qulan är att de inte finns något att skydda sig under när det regnar eller några som helst sittplatser. En annan sak som är viktig när man ska spela på kvällen är att det är bra belysning. Sen kanske göra nät runt hela planen så att inte bollen far så långt när man skjuter för det är ju en bilväg precis bredvid.

Länk till Tegscentralskola

Comment Stream