Doelen media wijsheid 2014-2015

Mijn naam is Judy. Ik ben 17 jaar oud. Ik woon in Santpoort-zuid en IJmuiden. Ik houd van muziek maken. Over een paar jaar hoop ik op wereldreis te gaan!

Mijn 3 doelen van dit jaar:

1. Bewust zijn van  de medialisering van de samenleving: B1, niveau 3

Weet de meer evidente effecten van het toenemend media-gebruik op het menselijk bestaan te benoemen, zoals:het feit dat media altijd en overal aanwezig zijn, dat we altijd met elkaar in verbinding staan, dat er steeds meer informatie op ons af komt, etc.

Ik wil beseffen hoe het social media-gebruik van tegenwoordig het leven van de mens (over het algemeen) beiinvloed. Ik hoop dit binnen 3 maanden te kunnen beseffen.

2. Informatie vinden en verwerken: C1, niveau 2

Kan de betrouwbaarheid van informatie beoordelen.Kan de aard van informatie bronnen inschatten: weet bijvoorbeeld informatieve bronnen van entertainment bronnen te onderscheiden.

Ik wil leren hoe ik betrouwbare bronnen kan herkennen en hoe ik deze kan verwerken in projecten/schoolopdrachten.  Ik wil het komende jaar mij hier op richten en dit te leren.

3. begrijpen hoe media gemaakt worden: B2, niveau 1

Herkent de primaire doelstellingen van mediaboodschappen: onderscheidt commerciƫle van informerende boodschappen.

Ik wil leren hoe ik commerciƫle en informerende boodschappen in de media kan onderscheiden van elkaar. Dit wil het komende jaar leren.Comment Stream