Securitate Si Sanatate In Munca

Echipamentele de protectie nu trebuie sa lipseasca de la locul de munca

Constientizand rolul practic al elementelor multimedia din materialele de instruire destinate in primul rand lucratorilor din prima linie, prin dublarea in imagini, filmulete, animatii, etc., a particularitatilor, riscurilor, procedurilor, se creeaza modele/exemple pozitive si negative (gen asa da, asa nu), dar se si transmit informatii utile in dezvoltarea cunostintelor lucratorului despre procedurile sigure de lucru sau regulilor si conduitelor de urmat. Astfel instruirea progreseaza din imagine in imagine, iar ordinea succesiunii acestora este ireversibila, realizand o logica clara asociata impactului vizual. Datorita prezentarii degajate a mesajului si a receptarii facile, materialele de instruire in domeniul SSM bazate pe elemente multimedia sunt deosebit de importante potentialul lor fiind din pacate exploatat doar in mica masura. Alaturi de priceperea autorului este necesara si o implicare activa a receptorului pentru intelegerea mesajului, elementul multimedia avand rolul de a imbogati textul cu noi sensuri vizuale si auditive.

Alege mereu siguranta la locul de muncaSecuritatea si sanatatea in munca, sunt aspecte foarte importante atunci cand vorbim despre desfasurarea in parametri optimi a activitatii profesionale. Despre evaluarea de risc vom vorbi in cele ce urmeaza, si vom preciza aspecte importante despre acest subiect sa reusiti sa lucrati mereu in siguranta. Din acest motiv in cele ce urmeaza, vom face referire la acest subiect si va vom spune exact ce inseamna securitatea si sanatatea in munca. Referitor la acest ultim aspect, mai putem adauga ca importanta este si alegerea echipamentelor de munca si a echipamentelor individuale de protecie, a metodelor in care aceasta se desfasoara.

Tot in Marea Britanie primele controale guvernamentale, cu privire la respectarea unor norme foarte minimale au fost in anul 1833 in aceiasi zona de activitate, in 1842 in siteuri miniere, si in 1894 la calea ferata. Educatia privind protectia lucratorilor la locul de munca a inceput dupa 1913, fiind vorba de o educatie minimala, reguli de baza, cum ar fi atentia la haine, strangerea parului pe larga masinarii, nefiind implicate instructiuni proprii procesului de munca. Adevarata educatie privind protectia muncii a inceput dupa 1945.Odata cu schimbarea regimului, din anul 1990 a inceput revizuirea legislatiei si reglementarilor din domeniul protectiei muncii, pentru a se alinia cu noile directive ale Uniunii Europene. in acelasi an, institutia protectiei muncii a fost integrata in cadrul Ministerului Muncii si a Protectiei Sociale.

Lucreaza in cele mai sigure conditii

Structura instructiunilor proprii de securitate a muncii are la baza abordarea sistemica a aspectelor de securitate a muncii astfel incat procesul de munca este tratat ca un sistem complex structurat, compus din urmatoarele elemente care interactioneaza reciproc. Sarcina de munca: totalitatea actiunilor ce trebuie efectuate prin intermediul mijloacelor de productie si in anumite conditii de mediu, pentru realizarea scopului procesului de munca; Reglementarea masurilor de securitate a muncii se realizeaza prin tratarea tuturor aspectelor de asigurare a securitatii muncii la nivelul fiecarui element component al sistemului : executant, sarcina de munca, mijloace de productie, mediul de munca, propriu proceselor de munca din cadrul activitatii sau activitatilor care fac obiect de reglementare.

Lucreaza intr-un mediu cat se poate de sigur

in functie de dimensiunile si destinatia cladirilor, de echipamentele pe care acestea le contin, de proprietatile fizice si chimice ale substantelor prezente si de numarul maxim potential de persoane prezente, locurile de munca trebuie prevazute cu dispozitive corespunzatoare pentru stingerea incendiilor si, daca este necesar, cu detectoare de incendii si sisteme de alarma. Temperatura in camerele de odihna, incaperile pentru personalul de serviciu permanent, in incaperile sanitare, in cantine si in incaperile pentru acordarea primului ajutor trebuie sa corespunda destinatiei specifice a acestor incaperi.Locurile de munca in care lucratorii sunt in mod deosebit expusi riscurilor in caz de defectiune la iluminatul artificial trebuie sa fie prevazute cu iluminat de siguranta/urgenta de intensitate suficienta. viziteaza

Siguranta unei cladiri prin planuri de evacuare

Daca in firma dvs. lucreaza cel putin 50 de angajati, pentru a le asigura participarea la elaborarea si aplicarea politicilor in domeniul protectiei muncii, aveti obligatia de a organiza Comitetul de securitate si sanatate. In cazul in care conditiile de munca din cadrul companiei dumneavoastra sunt deosebite , Inspectoratul teritorila de munca va poate cere infiintarea acestui comitet si daca aveti un numar mai mic de 50 de salariati. Initiativa intrunirii Comitetului de securitate si sanatate o aveti dvs. in calitate de angajator, cel putin trimestrial. Daca activitatea presupune riscuri mari de accidentare si imbolnavire profesionala, veti intruni Comitetul ori de cate ori este nevoie. click aici

In ceea ce priveste aceste echipamente individuale de protectia muncii putem spune ca acestea exista intr-o mare diversitate, dupa cum le vom prezenta in cele ce urmeaza. Astfel, exista echipamente individuale de protectia munci pentru a asigura protectie pentru unele parti ale corpului sau pentru corpul intreg, echipamente pentru evitarea unor riscuri de accidente, echipamente pentru diferite situatii de lucru in care se impune folosirea unei protectii. Este indicat sa tineti cont de aceste detalii in cazul in care veti dori sa lucrati in conditii de siguranta optime, cele care va vor permite sa va desfasurati activitatea profesionala, fara a va face probleme ca exista riscul aparitiei unor accidente nedorite. Exista dupa cum era de asteptat si consecinte a utilizarii incorecte a acestor echipamente individuale de protectia muncii, printre care putem aminti, accidentele cu incapacitate temporara de munca (intepari, striviri, accidente la ochi), din acest motiv este necesara atentia sporita in ceea ce priveste incaltamintea si imbracaminte corespunzatoare.

Alte obiective ce sunt urmarite referitor la securitate si sanatate in munca sunt: adaptarea la progresul tehnic, inlocuirea elementelor periculoase cu cele nepericuloase, prevenirea coerenta a riscurilor, organizarea muncii, conditii de munca imbunatatite, relatii sociale imbunatatite. Trebuie de asemenea adoptate in mod prioritar masuri de protectie colectiva si masuri de protectie individuala, si sunt foarte importante instructiunile corespunzatoare fiecarei lucrari in parte, care vor trebui furnizate. In stabilirea riscului la care este supusa o persoana se ia in calcul si frecventa de expunere a lucrarilor si numarul persoanelor expuse. Este necesar sa se faca aceste evaluari de risc, chiar si intr-o forma mai simpla pentru ca munca sa se desfasoare in conditii optime, si sa nu existe riscul permanent al producerii unor accidente. protectiamunciisu.ro

Tag: click aici evaluari riscuri accidentare detalii

Comment Stream