Innocarneval

Utvecklingen av våra snabbmatsförpackning

För ett tag sen fick vi en uppgift att utveckla en miljövänlig förpackning. Och vi kom fram till att det användes förryckte material till snabbmatsförpackningar. Så vi skapade den förpackning som det är mycket mindre material till egemförelse med det som används idag.

Min tekniska ritning

Här är min tekniska ritning av våran förpackning.

Mitt mönster

Eftersom vi skulle skapa ett mönster som passade till vår förpackning, så jag valde att använda mig av skräpmat till mitt mönster, men att göra det lite roligare att se på så lade jag till lite olika detaljer så som blommor. Jag valde också att använda mig av paisley för att få de olika objekten att se lite speciella ut.
Jag ville att mönstret skulle vara en rolig förpackning, alltså inte så stel. Därför använde jag mycket olika färger, men färgerna passar ändå ihop med objekten.

Här ser ni mitt mönster på själva förpackningen. Jag tycker själv att det blev väldigt fint och det är roligt att se på.  Det passar både till vuxna som till barn.

Resysta

Jag tror att resysta är ett bra material till våran förpackning. Resysta är ett träliknande material som är skapat av ca 60% risskal, ca 22% vanligt salt och ca 18% mineralolja, vilket gör den både miljövänlig och extremt väderbeständigt mot sol, regn eller snö. Vilken är bra om man skulle behöva ta med sig våran förpackning ut när det till exempel regnar.

Dock så är den resysta som jag har sett mest avsett för till exempel utemöbler, beläggningar och golv. Men jag ser inga förhinder för att det skulle gå att göra de tunnare så det blir mer passande för vår förpackning.

Comment Stream