Juridisch medewerker??!

Beelden bij het beroep:

Wetten en regels. Wanneer hier niet aan wordt gehouden, komt er een juridisch medewerker te pas, in welke tak van het beroep dan ook.

Samenwerkingen tussen bedrijven/instanties:

Tussen een aantal instanties word wel samen gewerkt. Wanneer er bijvoorbeeld van iemand bepaalde gegevens nodig zijn, kunnen deze bij een andere instantie worden op gevraagd. bijvoorbeeld: De rechtbank vraagt bij het stadskantoor het bewijs van goed gedrag op, voordat je daar stage mag lopen.

Hoe ziet mijn maand salaris er uit? Krijg ik ook bonussen?

Voor een juridisch medewerker met een MBO diploma ligt het gemiddelde maand salaris tussen de 1500,- en 1600,- euro bruto per maand. Voor één met een HBO diploma rond de 2200,- bruto per maand. En voor iemand die is afgestudeerd op de universiteit kan het oplopen tot 2800,- bruto per maand.

Ben ik klaar na deze opleiding?

Dat hangt van mijn doelen af. Wanneer ik door wil leren is die mogelijkheid er wel.

Bijscholing?

Als er af en toe wetten en regels veranderen, zou je daar over ingelicht moeten worden. Of dit met bijscholing/cursussen gaat, of dat je dit dan zelf moet doen. Is mij nog niet helemaal duidelijk.

Wat zijn mijn werktijden?

Ik denk dat een juridisch medewerker gewoon rond half negen begint, en om vijf uur klaar bent. Wellicht is het ook nodig om bijvoorbeeld 's avonds documenten etc. door de lezen voor de volgende dag.

Welke competenties?

De Nederlandse taal goed beheersen, Klant vriendelijk zijn, weten hoe met regels om te gaan, etc. etc. etc....

Waarom zou dit bij mij passen?

Ik doe de opleiding personeel en arbeid dus ik kan niet echt zeggen waarom dit beroep bij mij zou passen. Ik werk graag met regels en rechten. Op dit gebied komt het zeker overeen met wat een juridisch medewerker doet.

Rodney Dijkstra

personeel & arbeid niveau 4.

Comment Stream