Blogs vs. tijdschriften

Verdwijnen tijdschriften door de stijging van blogs?

magazine, blog

De afgelopen 2 jaar lijkt het alsof bijna iedereen een blog heeft. Wordpress en Tumblr hebben ervoor gezorgd dat zelfs ongeschoolden de online tijdschrift ervaring kunnen beleven.

Dit is natuurlijk niet zo zeer een slecht ding, als ik een nieuw product wil uitproberen kan ik het meteen opzoeken op Google en er verschijnen tientallen blogs die een review hebben geschreven over het product. Erg handig is dat!

Maar als je hoort dat het de tijdschriftenwereld bedreigt ga je er toch wel anders over denken. Een blog geeft lang niet dezelfde leeservaring als een tijdschrift, maar toch is het op dit moment populairder dan een tijdschrift.

Tegenwoordig hebben zelfs tijdschriften een website met een blog. Op de websites zie je ook wat er allemaal wordt besproken in het tijdschrift. De meeste zullen zich nu afvragen: "Waarom zouden we de ELLE kopen als we alles al kunnen vinden op de website?". Dat is om je nieuwsgierig te maken! Dat is op zich een goede move omdat wij vrouwen daar hartstikke nieuwsgierig van worden.

Mijn conclusie is dat wij vrouwen de website gebruiken voor leuke mode tips en beauty tips. Maar niks geeft een beter gevoel dat lekker op de bank liggen met een wijntje terwijl je tijdschrift leest. Daarom denk ik dat de tijdschriften niet zo snel kunnen verdwijnen door de blogs.

Geschreven door Niloufer Wagid Hosain

Comment Stream