דובי פנדה נעלמים

פנדה ענק  הוא שמו של מין יונק יחיד בסוגו, המסווג כיום במשפחת הדוביים והמצוי במרכז סין. הפנדה הענק חי באזורים הרריים, כמו סצ'ואן וטיבט. לקראת סוף המאה ה-20 הפך הפנדה להיות "סמל לאומי" עבור סין ודמותו מופיעה על מטבעות זהב סיניים. הפנדה ניזון כמעט אך ורק מצמחים. תיעוד הראשון של דובי הפנדה בתרבות האנושית הופיע בסין כבר לפני 3,000 שנה, אך למערב הם התגלו רק ב-1869 מדיווחיו של המיסיונר הצרפתי ארמן דוד שהביא אותם לפריז בתום ביקורו בסין

הפנדה בסכנת הכחדה

הפנדה הוא חיה בסיכון והפך בשנים האחרונות לסמלם של בעלי החיים שנמצאים בסכנת הכחדה. הפנדה נמצא בסיכון גבוה בשל איבוד נמשך של בית הגידול שלו. בסקר שנערך על ידי ממשלת סין וארגוני טבע בינלאומיים בשנים 2011 - 2014 עולה כי 1,864 דובי פנדה ענק חיים בטבע בדרום סין . מ-1963 נולדו בשמורות הטבע ובגני החיות בעולם 256 פנדות בלבד ,רק 96 מהן שרדו יותר משנה. בניסיון למנוע את היעלמות הדובים המכונים "המאובנים החיים" - הקימה ממשלת סין 11 מרכז לרביית פנדות ואסרה על ציד הדובים.

Comment Stream