Afrondings opdracht 1Mensen met een beperking 2

Renske Rombout 01O


Integratie;

Integratie kun je bevorderen door bijvoorbeeld;

1- Een huis bouwen en daar mensen met een beperking zelfstandig laten leren leven voor later. Ze leren het hier dan en kunnen als ze klaar zijn met het proces zelfstandig leven.

2- Je kunt ook een aparte school oprichten en daar de mensen met een beperking plaatsen. Dan krijgen ze wel de juiste aandacht en uitleg maar ze kunnen wel zelfstandiger studeren.

3- Bij sporten G-teams maken. Een nieuw team opstarten en de mensen met een beperking daar bij zetten. Het is gezond en het is gelijk goed voor de integratie

4- Nieuwe winkels oprichten waar je mensen met een beperking kan laten werken. Zoals terasjes of lunchrooms. Ze kunnen dan onder begeleiding mensen ontvangen, koken en/of drankjes inschenken.

Een voorbeeld van integratie zijn de G-teams, hierbij heb ik een artikel gevonden op de site; http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?artic... . Dit is een goed voorbeeld van integratie in sportteams. Elk jaar komen er meer G-teams bij. Het is ook niet meer raar of apart dat er G-teams zijn.

_____________________________________________________________

Activiteitenbegeleiding en het werk voor mensen met een beperking;

Activiteitenbegeleiding;

De activiteitenbegeleiding voor mensen met een beperking wordt tegenwoordig steeds meer. Mensen gaan meer in de zorg doen en dat is een positief punt voor de mensen met een beperking.  Doordat er veel mensen nu zichzelf meer inzetten voor de mensen met een beperking heb je een grote groep mensen van de activiteitenbegeleiding,

Werk;

De mensen met een beperking  willen steeds zelfstandiger worden. Je ziet tegenwoordig ook steeds meer winkels of lunchrooms waar mensen met een beperking onder begeleiding werken. Zo werken ze toch wel een beetje zelfstandig.  

In Oss zit zo'n lunchroom; Brownies en Downies. Bij Brownies en Downies werken mensen met een verstandelijke beperking. De mensen die daar werken hebben een leidinggevende. De leidinggevende geeft hun 'opdrachten' om te doen.  Zo werken ze er toch half zelfstandig en mengen ze zich zo in de maatschappij.


Comment Stream

3 years ago
0

hoi renske, goed gedaan. het is erg duidelijk en een mooie achtergrond. ziet er verzorgt uit.

3 years ago
0

Hallo Renske, kei goed en mooi gemaakt, is allemaal duidelijk en netjes er ingezet.