Dimensional Analysis

I sleep for about 8 hours every night. To find out how many hours I sleep each year, I need to multiply the hours by the days.

8 hours X 365 days = 2,920 hours

If there are 60 minutes in an hour, that means I sleep 175,200 minutes a year!

2,920 hours X 60 minutes = 175,200

In a week, I sleep for about 3,360 minutes, or 56 hours. That's a lot!

8 hours X 7 days = 56 hours        56 hours X 60 minutes = 3,360 minutes