STATUE OF BRUCE LEE

Toto je socha Bruca Leeho v Hong-Kongu kde príde asi každý jeden návštevník tohoto mesta

BRUCE LEE

Filmografia

1969 Marlowe

1971 The Big Boss - Velký šéf

1972 Fist Of Fury - Päsť plná hnevu

1972 Way Of The Dragon - Cesta draka

1973 Enter The Dragon - Drak prichádza

1978 Game Of Death - Hra smrti

1981 Game Of Death 2 - Hra smrti 2

Toto je jeden  z dvôkazov , že bruce lee bol a je významnou súčastou MMA

Ukážka z filmu príchod draka kde stojí proti slávnemu akčnému hrdinovi Chuckovi Norrisovi

Bruce Lee sa narodil v San Franciscu ale asi tri mesiace po pôrode sa jeho rodičia rozhodli vrátiť naspäť do Hongkongu. Po konflikte s jedným členom mafiánskej triády ho otec poslal do USA.Kam prišiel v 19 rokoch s titulom majstra čínskeho boxu.

Bruce Lee netrénoval len verejnosť ale aj filmové hviezdy ako napr. Steve Mcqueen trénoval dokonca aj s veľmi známym basketbalistom jabbarom

Stal sa najväčšou filmovou hviezdou hollywoodu v čase keď hollywood nechcel aziatov.

Na tejto fotke je Bruce Lee a jeho tréner Ip Man

Oficiálna príčina Leeho smrti je mozgový edém ako alergická reakcia na liek proti bolesti. Po večeri sa Lee herečkeTing Pei sťažoval na bolesť hlavy, ktorá mu dala liek. O 19:30 si šiel ľahnúť na gauč a keď preňho Ting Pei po chvíli prišla, nebola schopná ho prebudiť. Privolaný doktor sa ho pokúšal vzkriesiť, ale napriek všetkým pokusom bol Bruce Lee mŕtvy skôr ako ho priviezli do nemocnice.

Comment Stream