Juridisch Medewerker

Zakelijke Dienstverlening

Wat moet je doen?

Als juridisch medewerker werk je voor zakelijke dienstverleners zoals advocaten, notarissen, makelaars en deurwaarders. Je bent eigenlijk de rechterhand van je leidinggevende. Het is heel belangrijk dat je goed kunt werken volgens de regels en wetten. Jij zorgt dat beslissingen volgens de regels genomen worden.  Het kan ook voorkomen dat je reclame moet maken voor het bedrijf waar je werkt.

Zijn er samenwerkingen en waar gaan ze over?

Ja, er zijn samenwerkingsverbanden. Voorbeelden zijn een samenwerkingsovereenkomst, vennootschap of een vereniging. Deze gaan over de samenwerking tussen bijvoorbeeld twee bedrijven.

Wat verdien je?

Als juridisch medewerker op mbo niveau verdien je tussen de 1500 en 1650 euro bruto. Als juridisch medewerker op hbo niveau verdien je ongeveer 2160 euro bruto. Als juridisch medewerker op universitair niveau verdien je zo'n 2707 euro per maand.

Wat zijn er voor eventuele vervolgopleidingen mogelijk?

Als juridisch medewerker kan je kiezen uit verschillende vervolgopleidingen. Voorbeelden van logische vervolgopleidingen zijn Rechten, Management economie en recht, Sociaal financiƫle dienstverlening en Sociaal juridische dienstverlening.

Wat zijn de werktijden?

Als juridisch medewerker is het heel belangrijk dat je er bent wanneer het nodig is. Als er een juridisch probleem is binnen het bedrijf, moet je paraat staan om het op te lossen.

Welke kwaliteiten heb je nodig als juridisch medewerker?

Je moet mensen graag willen helpen, je moet goed met mensen om kunnen gaan, je moet het leuk vinden om met regels te werken, je moet graag met computersystemen willen werken, je moet nauwkeurig kunnen werken, je moet goed zijn in taal, je moet vertrouwelijke informatie voor jezelf kunnen houden, je moet het leuk vinden om dingen uit te zoeken, je moet zelfstandig zijn, je moet goed met ontevreden klanten om kunnen gaan en je moet goed tegen stress kunnen.

Waarom denk jij dat dat deze opleiding bij je past?

Ik denk dat ik over de benodigde kwaliteiten beschik en ik vind het heel leuk om met mensen en regels om te gaan. Dit komt mede omdat ik wetten en regels erg interessant vind. Persoonlijk zou ik na deze opleiding graag nog naar het hbo gaan om daar rechten te gaan studeren. Ik hoop uiteindelijk een beroep te vinden die veel te maken heeft met juridische dingen. Zoals ik al zei, lijkt mij dit erg interessant. Daarom denk ik dat deze opleiding goed bij mij past.

Comment Stream