Utilitatea remorcarii si a carligului de tractare pentru vw passat

Volkswagen, o companie producatoare de autoturisme si SUV-uri din Germania, apartine azi grupului Volkswagen Group. Ca marime, este al patrulea grup de constructori de automobile din lume. Compania a fost fondata in anul 1900.

Unul dintre best-seller-urile companiei este modelul Passat o masina de familie ce a aparut pentru prima oara la inceputul anilor `70. Pana in prezent s-au fabricat 7 generatii din acest model si este o masina intalnita foarte des pe soselele Romaniei. Indiferent ca este forma despre modelul sedan, cu 4 usi, sau wagon, cu 5 usi, este o masina potrivita pentru atasarea unui carlig de remorcare Passat.

Carligul de remorcare Passat poate fi atasat direct din fabrica sau poate fi achizitionat si montat ulterior. O data luata decizia de cumparare, trebuie tinut cont ca exista mai multe tipuri de astfel de carlige. Pot fi cu sistem automat de atasare sau detasare, cu sistem de atasare cu ajutorul suruburilor, sistem fix de atasare.

Si pretul difera in functie de model, de firma producatoare dar si de dealerul de unde se achizitioneaza, si in general incepe de la 300 lei si poate ajunge sa depaseasca 1000 lei. Cea mai utila si mai frecventa intrebuintare a carligului de remorcare Passat este tractarea unei alte masini. Astfel, exista posibilitatea de a ajuta un prieten sau amic, daca nu ii mai porneste masina sau este avariata, sa ajunga la cel mai apropiat service.

Pentru persoanele pasionate de calatorii si care pot merge perioade mai lungi in vacanta, acest carlig este o necesitate deoarece pot atasa masinii lor model Passat foarte usor o rulota, ce va deveni o casuta de vacanta pe roti. In acest fel vor avea tot confortul la cele mai mici costuri si in plus nu va mai exista problema cazarii, mai ales ca pe litoralul romanesc in plin sezon se poate intampla sa nu mai fie locuri de cazare libere.