RESPOSTA A LES QÜESTIONS PROPOSADES

Ser y tener:

- Com s'organitza l'escola unitària del professor Georges López?
L'escola de Georges és una escola rural, on tots els nens estan en una mateixa aula encara que siguin de cursos diferents. Cal destacar, que al llarg de la pel·lícula es pot observar com  l'experimentació és el primer principi del mestre, ja que per a ell és la millor manera d'aprendre, tot i què la interecció entre ells també és important perquè puguin aprendre a veure altre punts de vista i veure els seus propis errors.

- Quina actitud té amb els alumnes?
L'actitud que té el mestre amb tots els alumnes és molt positiva i propera, ja que està pendent de tots ells i actua segons les necessitats de cadasqú. A més, fa sentir especial a cada membre de l'aula i això permet que estiguin motivats per aprendre nous continguts.

Mis tardes con Margueritte:

- Què descobreix Germain amb la lectura?
Germain sempre havia pensat que podria llegir ni aprendre noves coses ,ja que tot el seu voltant el veia " inútil". Però, en establir una relació amb Margueritte s'anadona que mai es tard per aprendre i a través  de la lectura veu les coses des d'un altre punt de vista.

-Quin és i de qui és el primer llibre que Margueritte llegeix a Germain?
El llibre que li llegeix Margueritte a German és el següent: La peste de Camus .

Maria Montessori:


-Per què quan Giuseppe Montesano la deixa, ella abandona al seu fill Mario?
Maria Montessori abandona al seu fill, ja que en aquella època una dona no podia tenir un fill sense el seu home. Per tant,va haver de deixar en mans de Montseano el seu fill,tot i què ella s'oposava a aquest fet. Finalment, després d'una gran lluita aconseguirà viure amb ell.

- Per què es va haver d'exiliar?
Maria Montessori va haver-se d'exiliar perquè la "Casa del Bambini", la varen anomenar "Escola Maternal" i ella com que no era mare, no podia ser la professora d'aquest centre educatiu. A més, no deixaven que continues amb la seva  metodologia (deixar als nens experimentar, ja que aprenen de manera natural i no hem de tallar a els seus impulsos) perquè els nens aprenguin.

Comment Stream