Deep Blue Publications Group

Deep Blue Publications Group, Federal Reserve avsmalnende til UK inflasjonen: verdensøkonomien

Deep Blue Publications Group

Federal Reserve avsmalnende til UK inflasjonen | allvoices

Data docket i USA denne uken ville være eclipsed av Federal Reserve møtet som utsiktene montere at beslutningstakere vil beskjære stimulans svar bedret økonomi. Andre steder, fikk November prisdata ut av Storbritannia vil sannsynligvis vise inflasjonen er kjøling mot Bank of Englands mål, tyske firmaer tillit i desember og inflasjonen i Brasil plukket opp gjennom midten av denne måneden.

FEDERAL RESERVE

--Chairman Ben S. Bernanke og hans kolleger på Fed, møte for siste gang i år, har i hånden siste rapportene som angitt flere amerikanere finner arbeid og kundeforbruk er perking. Oddsen for en raskere start avsmalnende har faktisk klatret. En desember 6 undersøkelse av Bloomberg viste 34 prosent av økonomer sa Fed vil begynne å redusere $85 milliarder i månedlige bond kjøp, bestående av 45 milliarder dollar i Treasuries og $40 milliarder i boliglån-støttet verdipapirer, på møtet i desember 17-18. Sammenligning med en 8 november undersøkelse som viste 17 prosent prognosen lavere tempo av kjøpene.

--"Siste data på sysselsetting, detaljhandel salg og business varelager øke sannsynligheten for at beslutningstakere vil kunngjøre sine intensjoner å begynne avsmalnende eiendelen kjøp," Joseph LaVorgna, amerikanske sjefsøkonom i Deutsche Bank Securities Inc., sa i et notat til klienter. Han sa beslutningstakere fikk "kalde føtter" i September, delvis på grunn av en tapt momentum i arbeidsmarkedet, en "potensielle snuble" i boliger og en "potensielt forstyrrende" regjeringen nedleggelse. «Siden September, det har vært betydelige forbedringer med hensyn til hver av disse faktorene.»

-"Vi er enige om at oddsen for en raskere start avsmalnende har økt, men fortsatt forventer at Fed vente til 1Q 2014 begynne å skalere tilbake deres eiendel Kjøp tempo," Michael Hanson, amerikanske Chief økonom ved Bank i Amerika Corp i New York, sa i et forsknings-notat. "Til tross for den gode nyheten, vi tror alternativverdien venter fortsatt høy; veksten har skuffet Fed forventninger og ennå være jevnt over trend, mens inflasjon fortsetter å overraske til ulemper og er drivende fra Feds langsiktige mål. Han satt oddsen for en desember taper på 25 prosent, 30 prosent i januar og 35 prosent i mars.

UK INFLASJONEN

-Bank of England guvernør Mark Carney kan være om å få en tidlig julegave. Philip Shaw, økonom ved Investec i London, prognoser at data på 17 desember kan vise inflasjon redusert til 2 prosent forrige måned, som ville være første gang i fire år at det treffer den BOE målet. Median anslaget i en Bloomberg undersøkelse av 36 økonomer er for inflasjon å holde på 2,2 prosent. I undersøkelsen er mellom 2 til 2,4 prosent, med to andre økonomer deling Shaws projeksjon.

-"Vi forventer Konsumprisindeksen inflasjon å sveve i mange 2-2,5 prosent over de kommende månedene," sier Howard Archer, økonom ved IHS Global Insight i London. "Gitt mengden slakk i økonomien og forbrukernes begrenset kjøpekraft, vi tviler at underliggende prispress vil plukke opp kraftig til tross for økonomien forbedret ytelse."

UK ARBEIDSLEDIGHET

-Arbeidsledigheten (UKUEILOR) holdt på 7,6 prosent i de tre månedene til oktober, etter median anslaget i en Bloomberg undersøkelse før en 18 desember rapport fra Office for National Statistics. Tre måneders ILO jobless prisen har vært i søkelyset siden August, da Carney knyttet det til hans videre veiledning på renter og sa ingen stramme til 7 prosent, og kanskje ikke engang så.

-"Det er en sterk sjanse til prisen falt videre 7,5 prosent i oktober, flytte nærmere til Bank of England politikken terskel," Chris Williamson, økonom ved Markit økonomi, skrev i et forsknings-notat. "Vi forventer betale vekst å starte kanter høyere, sammen med stramme arbeidsmarkedet."

VEKST I STORBRITANNIA

-Storbritannias økonomiske veksten tiltok 0,8 prosent i tredje kvartal, den raskeste i tre år, tallene viste forrige måned. En oppdatering på 20 desember kan vise vekst var enda raskere - 0,9 prosent - etter Storbritannias statistikk office revidert opp sine anslag for bygging utdata på 13 desember. Kontoret sa endringen ville, alle ting er likeverdige, legge 0,1 prosentpoeng til BNP.

TYSK TILLIT

-Tysk tillit steg sannsynligvis i desember til det høyeste i mer enn 1 1/2 år, ifølge økonomer i en Bloomberg undersøkelse før en rapport fra München-baserte IFÖ institute på 18 desember. Fabrikken ordrer og industriell produksjon data tyder Tysklands økonomi var av en svak start i fjerde kvartal, vil følelser indikatorer signal oppgangen i Europas største økonomien fortsette, ifølge kristne lepper, økonom ved NordLB i Hannover.

--"Slike data finnes tidligere og ikke bare gi en mer tidsriktig vurdering av den nåværende økonomiske tilstanden, men også fremtidens nærmere" sa lepper, som holder sin 2014 vekst prognosen på 2 prosent.

BRASIL INFLASJON

-Nasjonale statistikker byråets 19 desember laget av IPCA-15 rapporten kan vise at konsumprisindeks måned gjennom midten av desember steg 0.64 prosent, raskeste inflasjonen i 10 måneder.

-Prisøkninger for tjenester og ikke-omsettelige varer lette ikke som trengs for at sentralbanken å redusere farten på renten øker, sa John Welch, en makro strateg på Canadian Imperial Bank of Commerce i Toronto. Han forventer tallene for å forsterke spill sentralbanken vil øke benchmark renten i januar til 10,5 prosent fra 10 prosent. "De fortsatt ikke har fått et vendepunkt" i pengepolitikken syklus, sa han på telefon. "Underliggende dynamics inflasjonen er fortsatt ikke så stor."

--"Midt-måned laget av IPCA trolig vil bli høyere enn i November, fordi mange pris øker skje på slutten av året, spesielt reiser og fly billetter," Andre Perfeito, sjefsøkonom i gradvis Investimentos, sa på telefon fra Sao Paulo.

JAPAN PRODUKSJON

--Japans store produsenter vokste sannsynligvis mer trygg i fjerde kvartal, ifølge anslag foran Tankan business undersøkelsen planlagt for utgivelse 16 desember.

--«Yen har svekket fra et gjennomsnitt på rundt 99 versus dollar i forrige undersøkelse perioden til et gjennomsnitt på ca 101 for den siste undersøkelse perioden» Kyohei Morita, sjefsøkonom i Barclays Plc i Tokyo, Japan sa i en forskningsrapport. "I denne sammenhengen vi forventer følelse å forbedre spesielt i produserte varer bransjer sterkt avhengig av eksport."

AUSTRALSK ØKONOMISKE PROGNOSER

-I Australia er regjeringen grunn til å slippe sine gaver økonomiske prognoser på 17 desember som viser et budsjettunderskudd 45 prosent større enn i August, ifølge en Bloomberg undersøkelse.

-"Dette er fortsatt lite sannsynlig å være et overhengende problem for kredittvurdering AAA" sa George Tharenou, en senior økonom i Sydney, ved UBS AG. "Gitt sub trend BNP, det sannsynlig blir ingen finanspolitikken stramme, så vi fremdeles forventer Reserve Bank of Australia å bo holde."

-Dagen RBA guvernør Glenn Stevens vitner før en parlamentarisk panel. Stevens signalisert forrige uke at en svakere lokale valuta er å foretrekke over lavere rente å anspore økonomi, sier såkalte Aussie naturlige nivå er trolig under gjeldende verdi.

Les Deep Blue Publications Group bloggen

Comment Stream