Ik wil mij meer verdiepen in de kraamzorg en neonatologie.

 • Wat zijn je ontwikkelpunten/leerdoelen? (Deze kun je uit je antwoorden op het formulier halen)
  Meer leren over de kraamzorg en neonatologie in het eerste leerjaar van mijn vervolgopleiding. Ook moet ik minder onzeker zijn over mijn handelen.
 • Beschrijf welke vakliteratuur je zou kunnen gebruiken om jezelf verder te ontwikkelen in je leerdoel.
  www.nursing.nl kan je hiervoor gebruiken. Je kan je dan abonneren op de nieuwsbrieven van hun die je dan in de mailbox krijgt. Ook kan je je aansluiten bij een vakbond of kan je gewoon het nieuws volgen over jouw werk op het internet of op de tv.
 • Beschrijf welke deskundigen je kunt raadplegen
  Een verloskundige, een kraamverzorgster en een verpleegkundige die op de kraamafdeling werkt.
 • Beschrijf wat geschikte bijscholingen of themabijeenkomsten zijn en geef ook aan wie deze organiseert en waar je ze kunt volgen.
  Je hebt bijeenkomsten van verloskundigen en je hebt ook de open dag van het ziekenhuis waar je veel kan leren. Ook kan je bij een kraamzorginstelling soms bijscholingen volgen. Ook is er een bijscholing in het Radbout UMC op 4 en 5 november. Dit wordt gedaan door neonatologie verpleegkundigen.
 • Geef aan wat je zelf zou willen leren in zo’n themabijeenkomst of scholing
  Ik zou meer willen leren over het beroep zelf en wat het precies inhoudt. Ook zou ik willen weten hoe de toekomst eruit ziet voor de neonathologie afdeling.
 • Beschrijf welke informatie je zou kunnen vinden in een zorginstelling.
  Ik zou naar het ziekenhuis in Almelo gaan naar de kraamafdeling en de neonatologie afdeling. Ook zou ik naar Enschede gaan, naar de moeder en kind afdeling.
 • Beschrijf welke websites en blogs je kunt gebruiken
  www.nursing.nl kan je ook hier gebruiken voor het opzoeken van allemaal artikelen. https://kindergeneeskunde.slingeland.nl/blog/Kindergeneeskunde/Samenwerking+met+Yunio+voor+Neonatologie+Nazorg+Poli/82/597
 • Beschrijf wie je zou kunnen uitnodigen voor een gastles (naam en gegevens)
  Via de VOC is het mogelijk om te vragen om gastlessen, gegeven door ervaringsdeskundigen, bijvoorbeeld aan opleidingen voor verpleegkundigen, kraamcentra e.d. Aan te vragen via het secretariaat info@couveuseouders.nl
 • Welke twitter-accounts en linked-in groepen/accounts zijn waardevol om te volgen?
  @radboudumcjobs laat vacatures zien en @kraamzorgHGK laat ook soms leuke dingen zien.
 • Welke patiëntenverenigingen of vorm van lotgenotencontact kunnen jouw helpen je deskundigheid over jouw onderwerp te vergroten?
  Andere verpleegkundige op de kraamafdeling en op de neonatologie. Ook zou ik kunnen gaan praten met verloskundigen.

Comment Stream

2 years ago
0

Ziet er netjes en verzorgd uit!