Insuline


waarom wordt er bij een diabeet insuline gespoten?
Hoe werkt insuline?
hoe kun je insuline toedienen?
Welke soorten insuline zijn er?
welke soorten pennen zijn er?

waarom wordt er bij een diabeet insuline gespoten?
mensen die diabeet zijn moeten insuline spuiten omdat het lichaam zelf te weinig insuline aan maakt waardoor de glucose niet kan worden opgenomen het het lichaam dus niet goed functioneert. Maar soms maat het lichaam wel genoeg insuline maar doet het lichaam er niks mee. Als je insuline bij spuit zorgt het ervoor dat het wel genoeg glucose op neemt.
Hoe werkt insuline?
insuline regelt de glucose-stofwisseling het zorgt er dus voor dat het lichaam genoeg glucose kan opnemen.

Hoe kun je insuline toe dienen?
Insuline kun je op 2 manieren toedienen. Namelijk door een pomp of met een pen. Helemaal onderaan ziet u 2 filmpjes waar wordt uitgelegd hoe dit werkt.
Welke soorten insuline zijn er?
Er zijn 4 soorten insuline: Ultrasnelle insuline, snelle insuline, middellange insuline en langwerkende insuline. Maar er bestaan ook mengvormen. Er worden dan meerdere soorten insuline met elkaar gemend. De verschillende soorten in snelheid en de duur waarmee ze werken. Insuline moet altijd worden gespoten het bestaat dus niet in tablet vorm omdat het spijsverteringsstelsel het anders afbreekt.
Welke soorten insuline pennen zijn er?
Er zijn verschillende soorten pennen verkrijgbaar. Navulbare pennen en wegwerppennen. De navulbare pennen kunt je zelf steeds opnieuw vullen met pullen. De wegwerppennen zijn al gevuld met insuline en kun je weg gooien als ze leeg zijn. Er bestaat ook een insuline pop. Dit is een klein apparaatje dat je 24uur per dag bij je hebt. Deze pomp zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel beter op peil blijft. Je hoeft dus niet meer zelf insuline te spuiten.

Milou Schröder

Comment Stream

3 years ago
0

Ziet er leuk uit!