Miley Cyrus

Mily Cyrus and about her life.

About Miley Cyrus
Miley Ray Cyrus (geboren als Destiny Hope Cyrus[1] in Nashville (Tennessee), 23 november 1992 is een Amerikaans actrice en zangeres. Als kind had ze kleine rollen in de Amerikaanse televisieserie Doc en in de film Big Fish.

In 2006 werd ze gecast als Hannah Montana in de (toen nog) nieuwe serie op het Amerikaanse Disney Channel. Deze serie werd wereldwijd een groot succes en wordt nog altijd uitgezonden op het Nederlandse Disney Channel. In 2007 tekende ze bij platenlabel Hollywood Records en bracht ze haar eerste studioalbum uit, dat ook diende als de soundtrack van de serie Hannah Montana 2: Meet Miley Cyrus. Van dit album werden in de Verenigde Staten 3 miljoen exemplaren verkocht. Daarna volgde haar eerste Billboard Hot 100-toptienhit See You Again. Hetzelfde jaar maakte ze haar eerste tournee, de Best of Both Worlds Tour, en vervolgens bracht ze een 3D-concertfilm uit getiteld Hannah Montana & Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert.

Haar tweede album Breakout kwam uit in 2008 en was gecertificeerd als platina door de Recording Industry Association of America(RIAA), omdat het meer dan 1 miljoen keer verkocht was. Hierna bracht ze haar zeer succesvolle single 7 Things uit. Dat jaar nog begon ze ook aan haar filmcarrière als Penny in de animatiefilm Bolt. Cyrus werd voor het nummer I Thought I Lost You (de titelsong van de film) genomineerd voor een Golden Globe Award for Best Original Song.

In 2009 bracht Cyrus de film Hannah Montana: The Movie uit met de soundtrack en single The Climb. Hierna begon ze steeds meer een volwassen imago te krijgen en een mainstreampopgeluid met haar extended play The Times of Our Lives (2009). Het nummer Party In The U.S.A. kwam terecht op nummer 2 in de Billboard Hot 100 en was tevens haar succesvolste single tot nu toe. Ze bracht in 2010 ook de film The Last Song uit, die voor een volwassener imago moest zorgen.

n 2010 verscheen haar derde album, Can't Be Tamed. Dit album had een wat danceachtig geluid en werd vooral gepromoot door seksueel getinte optredens in verschillende televisieprogramma's en op concerten. In begin 2011 ging ze op een kleine tournee, deGypsy Heart Tour. Hierna wilde Cyrus zich meer richten op haar acteercarrière en bracht ze twee films uit (LOL en So Undercover).

Cyrus verliet haar vorige platenlabel en tekende bij haar nieuwe label RCA Records. In 2013 bracht ze haar vierde studioalbum uit, getiteld Bangerz. Haar singles We Can't Stop en Wrecking Ball klommen allebei tot in de top van de hitlijsten en werden onder andere gepromoot door provocerende muziekvideo's.

Comment Stream

2 years ago
0

Miley Cyrus is the best