Abney and Associates

This is PC Speak: An Abney and Associates Internet and Technology Research Lab – Technology related to every day life!.

Abney and Associates PC Speak: Waarschuwing over gratis proeven op internet

http://www.independent.ie/business/personal-finance/warning-issued-over-free-trials-on-internet-29760500.html

Groep van de consument op basis van Dublin de Europese consument Centre (ECC) heeft gewaarschuwd mensen voorzichtig over het aanmelden voor gratis trials online.

Het ECC zei dat het ontvangt klachten elke week van mensen die hebben verloren grote sommen geld na online aanmelden om gratis proeven van producten geadverteerd. "De consument dacht dat ze waren alleen betalen voor verzending en verpakking maar later ontdekt ze ongewild medeondertekenaar omhoog aan een lopende abonnement," zei het in zijn nieuwsbrief.

"Wees voorzichtig bij het reageren op spam e-mail of pop-up advertenties, met name van onbekende handelaren. Zorgvuldig controleren dat u alle termijnen begrijpt en wanneer voorwaarden het aangaan van een contract en worden voldaan dat u volledig wat je gaat begrijpt aan."

Autoverhuur is een ander gebied waar consumenten met name kwetsbaar zijn, volgens het ECC. Autoverhuur was de derde grootste trekker van klachten te wenden tot het ECC in 2012.

Ongeveer de helft van de klachten over autoverhuur ontstond nadat consumenten met extra kosten geraakt waren toen zij terugkeerden van de auto.

"Sommige autoverhuurbedrijven mag niet inhouden dat alle kosten in de opgegeven prijs en zo kan de uiteindelijke prijs moet worden betaald meer dan worden verwacht," zei de ECC. "In het bijzonder brandstof beleid kunnen vaak veroorzaken verwarring bij de consument.

"Over het algemeen consumenten moeten ervoor zorgen dat de tank vol is wanneer de auto terugkeert, anders ze zal aangerekend worden ter dekking van de kosten van het bijtanken in de lucht – vaak een opgeblazen tempo.

"Sommige autoverhuurbedrijven werken echter een 'volledige verzamelen, leeg terug' beleid waarin geen restitutie worden gegeven voor ongebruikte brandstof aan het einde van de huurperiode. Aangezien het onmogelijk om terug te keren de auto met een lege tank is, raden we consumenten kijk uit voor dit soort brandstof beleid en Vermijd het."

Meer artikelen:

https://www.facebook.com/pages/Abney-Associates/249583645176660

Comment Stream