unturi vegetale

Pentru masti faciale folositi argila verde

Mandarinul este originar din China, insa la ora actuala este crescut in multe alte regiuni ale lumii precum sudul Europei, Japonia sau America de Sud. Cunoscut inca de pe vremea Imperiului Chinez, acesta si-a capatat numele dupa oficialii chinezi de rang inalt de la acea vreme, astfel ca in traditia si cultura chineza acesta are o foarte mare insemnatate. Fiind non-toxic, uleiul mai sus amintit poate fi folosit oricand de catre toti, indiferent de varsta, singura restrictie fiind urmatoarea: nu se aplica topic in momentul in care urmeaza o lunga expunere la radiatiile UV a zonei respective. Cu proprietati antiseptice bine cunoscute, uleiul esential de mandarin este benefic pentru curatarea si eliminarea bacteriilor de pe suprafetele din casa ta. Atunci cand faci curatenie in camera copilului nu prea ai vrea sa folosesti diverse substante chimice a caror vapori raman apoi in aer, asadar o solutie buna este sa pui doua sau trei picaturi de ulei esential de mandarin in apa cu care speli zona, iar rezultatele vor fi pe masura.

Alternativa naturala pentru deodorante - piatra de alaunPiatra ALAUN este o sare, care se gaseste sub forma de cristal translucid, alb si inodor. piatra de alaun sau piatra magica este o alternativa naturala la deodorantele conventionale existente pe piata. Aplicat pe piele, creeaza o bariera intre pielea sensibila si factorii agresivi de mediu, bariera ce ajuta la mentinerea nivelului optim de hidratare. Vitaminele continute de untul de cacao protejeaza si hranesc pielea, scalpul si parul degradat. Totodata, vitamina E ajuta la refacerea pielii dupa expunerea la soare si razele UV. Copacul de eucalipt este originar din Australia insa acum se regaseste in multe tari precum Spania, China si Portugalia. Datorita numeroaselor sale beneficii este des utilizat in aromoterapie, produse cosmetice si de make-up. Aplicat in uleiul de masaj creeaza un efect de racire si revigorare.

Sistemul nostru respirator este pus la grea incercare ori de cate ori vine sezonul rece sau apar noi epidemii de viroze. Daca te-ai ales cu o tuse seaca iritativa sau alte simptome pulmonare atunci trebuie sa-ti spun ca anasonul este remediul ideal. Pentru a fi sigur ca te bucuri de rezultate maxime si nu exista absolut nici un risc, iti recomand sa cauti preparatele bio care sunt destinate tratarii acestor afectiuni si care contin uleiul esential de anason printre ingrediente. Lista este chiar mare.Iata, deci, care sunt principalele beneficii pe care le ai daca te decizi sa folosesti si tu uleiul esential de anason. In situatia in care vrei sa tratezi o problema care apare pe lista de indicatii a acestui produs atunci nu ezita sa-i acorzi o sansa, deoarece s-ar putea sa ramai uimit de rezultate. In timpul anotimpului rece atunci cand totul se prezinta in alb, negru si cenusiu, iti poti transforma locuinta intr-o adevarata oaza de relaxare folosind un odorizant pe baza de ulei esential de portocale.

Protejarea pielii prin folosirea de unturi vegetale

Foloseste apa florala impreuna cu uleiul vegetal pentru mentinerea tenului hidratat. Uleiul se absoarbe mai bine cand este aplicat cu o apa florala. Utilizarile sunt multiple, le puteti folosi direct pe ten fara a provoca iritatii. Incerca apele florale pentru a te bucura de un ten proaspat, curat si plin de vitaliate! Am descoperit apele florale si minunatele lor propietati cu ceva timp in urma si de atunci va spun sincer ca m-am indragostit de ele si le folosec zilnic pentru demachiere (in combinatie cu uleiuri si glicerina vegetala) si tonifierea tenului. Mai folosesc apele florale pentru parfumarea baietei lui bebe mic si pentru a-l relaxa inainte de somn (lavanda, musetel, tei). Folosind apa florala de musetel sau lavanda in apa de baie a copilului este benefic in special in cazul in care copilul dumneavoastra sufera de eruptii cutanate provocate de scutec sau eczeme.

Impachetari corporale cu argile

Uleiul de jojoba este o ceara lichida extrasa din semintele de jojoba (Simmondsia chinensis). Este un excelent agent de hidratare, cu utilizari variate in industria cosmetica. Recomandat tuturor tipurilor de piele, acesta lasa o senzatie de catifelare dupa aplicare. Apele de flori au fost folosite in mod traditional, mai ales in tarile din regiunea Mediteranei, pentru a aromatiza unele deserturi. Si cei din Asia Mica le-au utilizat, de asemenea, in bucatarie. Mai ales apa de flori de portocal. Aceasta apa le era oferita in boluri speciale din argint, care faceau parte din seturile de ceai. Apa de flori se obtine prin distilarea florilor, in procesul de extragere a uleiurilor esentiale.

Pentru ce sunt potrivite aceste uleiuri esentiale?

Apele florale se pot aplica pe piele ca atare pentru curatare sau tonifiere, in acelasi timp sunt ingrediente potrivite pentru prepararea diverselor compozitii cosmetice. argilele din oferta Bioproducts provin exclusiv din zona bazinului mediteranean al Frantei, sunt pure, analizate microbiologic si non-iradiate. Aceste unturi vegetale sunt pure, concentrate, si se pot folosi aplicate ca atare sau in combinatii cu alte elemente naturale cum ar fi uleiurile esentiale, vitaminele cosmetice, diverse extracte din plante, hidrolatele, apele florale si alte materii prime cosmetice.

Apele florale (hidrolatele) adevarate care sunt obtinute prin distilare cu aburi in instalatie de cupru contin toate componentele benefice pe care le are planta de oferit. Contin toata esenta din plante in fiecare picatura, la fel ca uleiurile esentiale, dar intr-o forma mai usoara, ceea ce le face potrivite pentru tot felul de aplicatii in care uleiurile esentiale sunt nerecomandate sau prea puternice. Hidrolatii se aseamana cu uleiurile esentiale dar au o concentratie mult, mult mai mica (de fapt sunt particule de ulei esential amestecate cu particule de apa provenite din aburii din procesul de distilare) si sunt solubili in apa. Un hidrolat nu este acelasi lucru cu amestec de apa si ulei esential asa ca inainte de a le cumpara informati-va despre sursa lor de provenienta si modalitatea de obtinere.

Apele florale Lavandine sunt integrale,uleiurile esentiale nu sunt separate in acest fel proprietatile terapeutice sunt mult mai puternice. Patrunjelul este o planta subestimata in cosmetica,cei mai multi dintre noi suntem obisnuiti doar sa aromatizam mancarea cu el. Despre ceaiul verde cred ca stiti o gramada. Stiti ca datorita proprietatilor sale antioxidante ceaiul verde este bun pentru pielea sensibila, obosita si devitalizata. De asemenea se poate folosi pentru purificarea tenului si a parului gras. Apele florale sunt cunoscute si sub numele de hidrolati. Acestea se obtin in urma procesului de fabricarea a uleiurilor esentiale, continand cateva particule din uleiul esential si un miros subtil al plantei din care este extras. Au proprietati similare cu uleiurile esentiale din care provin, doar ca sunt mult mai putin concentrate si se pot aplica direct pe piele.

Tag: argila unturi vegetale argile