Europees project "Leonardo da Vinci"

VTI Brugge afdeling garage.

European project “Leonardo Da Vinci”

Na een vermoeiende reis zijn we pas om middernacht in ons hostel aangekomen, althans voor een deel van de compagnie.
De eerste ochtend hebben we een verkennende wandeling gedaan door de levendige stad en dit onder een aangename Spaanse zon.

In de namiddag zijn we naar de participerende Spaanse school getrokken en daar bleek dat de organisatie eerder ondermaats was. Geen schema’s , geen meettoestellen, geen voorbereiding,geen medestudenten…

Al snel hebben we zelf de organisatie in handen genomen om toch een deftige presentatie te kunnen maken tegen de donderdag anders was onze reis helemaal voor niets geweest.
Daar onze leerkrachten de reis hadden voorbereid en een plan B gemaakt hadden konden we toch spreken van een geslaagde reis in Barcelona.

We hebben de stad grondig kunnen bezoeken in al zijn facetten.
Door het gebruik van de metro konden we ons zeer gemakkelijk verplaatsen van de ene naar de andere kant van de stad.

De voorstelling zelf van het project was dankzij onze voorbereiding in België en uitgevoerde metingen de eerste dag toch nog een succes. We konden ons goed uit de slag trekken in het Engels daar we zelf ons werk vertaald hebben. Echter aan de Spaanse kant ontbrak alle voorbereiding en was er ook geen spoor van hun schriftelijke neerslag, zelfs niet in het Spaans.
De communicatie gedurende het jaar liet ook te wensen over daar er nooit gereageerd werd op onze mails.

De Spaanse mentaliteit is meer op het gemak, en daar kunnen sommigen onder ons niet echt mee om. Voor anderen daarentegen was dit zeer aangenaam.
De communicatie met de Spaanse leerlingen is moeilijk in bepaalde gevallen daar zij de Engelse taal niet machtig waren.
In het algemeen kom je goed weg met je Engelse taal in Barcelona en kan je merken dat dit een wereldstad is.

Comment Stream