Architectural Signage Southwood Group Custom Graphics Specialists

Geschiedenis

In 1970, bij het afstuderen aan de universiteit, Ernest Dwight begon de productie van houten borden als een verlengstuk van zijn nieuwe vrouw borduurwerk bedrijf. Belangen Mr. Dwight's in de architectuur en houtbewerking, in combinatie met de graphics en belettering aspecten van het borduurwerk en monogrammen in het bedrijf van zijn vrouw, op voorwaarde dat een unieke mix van mogelijkheden waarmee het teken bedrijf te gaan. Het bedrijf, toen nog bekend als F & D houten borden, in eerste instantie haar energie gericht beroep op architectuur en ontwerp bedrijven in de Carolina. Het doel was om deze bedrijven een betrouwbare, kwaliteit gedreven bron voor de productie van de recente begrip "architectonische bewegwijzering," maar in de methoden en materialen die een ander uiterlijk dan de norm moest bieden. Letterlijk pionier van de gebruikte methoden en materialen te creƫren "natuurlijke" zoek hout tekenen, had het bedrijf al snel om personeel toe te voegen en te verplaatsen naar een grotere fabriek. Als onderdeel van deze beweging, en de verwachte toekomstige groei, werd de beslissing genomen om de firma naam te veranderen in SouthWood Corporation.

Binnen enkele jaren werd duidelijk dat veel klanten nodig meer diepgaande teken planning en grafisch ontwerp deskundigheid dan regelmatig beschikbaar was, zodat het bedrijf bemand zijn eigen in-house wayfinding & design afdeling. Dit liet de organisatie om volledige ontwerp-naar-fabricage mogelijkheden om klanten die het nodig hebben, terwijl ook het versterken van het vermogen van SouthWood op "spreken de taal" van het ontwerp met zijn designer klanten.

Omdat de vraag naar haar diensten en producten groeide, SouthWood gevonden zelf doet het werk over een breder geografisch gebied, en steeds meer betrokken bij het gebruik van verschillende materialen voor de fabricage. De groei wordt gevraagd twee faciliteit moves, wat resulteert in het bedrijf 40.000 vierkante voet huidige locatie. In de afgelopen 40 + jaar SouthWood heeft klanten bediend in de Verenigde Staten en in meer dan twee dozijn landen.

Vandaag het bedrijf werken ongeveer 50 mensen, van wie een aantal bij SouthWood geweest zijn dan 20 jaar. De nadruk ligt design / build, hoewel veel werk blijft voor buiten het ontwerp en de specificatie bedrijven. Ook het grootste deel van SouthWood's werk vandaag voor grote, soms multi-site bewegwijzeringen, hoewel commissies voor enkelstuks en kleinere projecten worden nog genomen.

Comment Stream