Aztec Group: Professionalism bor i hjärtat

Ofta ser vi företag som har fått stor framgång hävda att deras prestationer var på grund av deras professionella team av arbetstagare som flitigt tillämpa sina kunskaper på ett konsekvent sätt i många år. Och det är nästan alltid fallet och det kan etableras som den underliggande faktum i samtliga fall. Men om vi kommer att tänka på det, professionalism kan läras och vunnits genom år av utbildning och inskärpandet av de bästa mentorer använder de bästa principer och instrument för utbildning utan personen själv helt acceptera det ultimata motivet för hela processen.

Vad menar vi med det?

Tänk soldaten som går igenom boot camp. Allt det hårda träning och disciplin är lika levereras till denna soldat liksom varje annan soldat i en hel armé. Vi avslutar med en välorganiserad och väl utbildad armé, komplett med den senaste vapen tillgängliga. Men ändå, det betyder inte garantera att armén att det kommer att vinna alla strider det kommer att engagera sig i. En mer överlägsen armé, inte bara i antal men i prestanda under vissa omständigheter kan få en seger på grund av den övergripande förståelse av de faktorer som gör för en segerrik angrepp mot en fiende kraft.

De enskilda ärenden, vare sig i en armé eller ett affärsföretag. Men vad betyder mer är hur de enskilda delarna hanteras och kontrolleras för att nå det gemensamma målet för hela laget, inte bara för den enskilde. En soldat kan ha möjlighet att skjuta så många fiender; men om fienden hamnar få fler skäl som ett resultat, inte den enskilda poängen ingen roll. Du kan ha den högsta skytten i din basketlag och ändå förlorar spelet.

Professionalism eller effektivitet är inte bara i det yttre utförandet av sina uppgifter men i hjärtat. Det är en intern kvalitet som genomsyrar hela organisationen och gör det möjligt för hela organisationen att bete sig som en organism som det var tänkt att fungera.

Biet kolonin är det bästa exemplet som vi kan presentera. Varje biet är en perfekt bärare av kolonin kultur. Det bibehåller optimal effektivitet när det gäller jakt och skörd honung. Varje bee har inte bara förmågan att lukta ut nektar tunga blommor, har också kompetens att hjälpa andra bin för att undvika ineffektiva rörelser. Vi vet nu att ett bi, efter skörd nektar från en viss blomma, markerar att blomma som redan tomt genom en doft lämnar, att varna andra kringgå det.

Sann professionalism, därför tillåter arbetstagare att lukta de bästa kunderna och att berätta för andra att dåliga kunder är runt och måste undvikas. Det går också med eventuella dåliga beslut eller dålig investering val som kan uppstå på vägen.

Sådana kunskaper kan förvärvas genom utbildning, måste vi erkänna. Men det tar extra passion, inte bara utbildning, att utveckla nivån på kapacitet som tillåter människor att övervinna större utmaningar och accepterar mer intensiva risker i syfte att uppnå högre mål vanligtvis inte fattats av andra människor. Det är den extra kant i innovativ och entreprenörskraft som bestämmer det bästa från det goda.

Äkta professionalism är av hjärtat, inte bara i sinnet. Förstå hur hjärtat fungerar och du får det försprång framför de som bara undervisar. Varför? Eftersom hjärtat kräver djupare omsorg och större fantasi, inte bara ren kunskap och rutin.

Aztec förstår vägen till en framgångsrik organisation. Människor materia och de måste erkännas och belönas därefter. Men för dem som är verkligt professionellt på hjärtat, kommer ersättningen innan belöningen. Utmaningen i arbetet, göra av arbetet och slutförandet av arbetet är en och samma. Liksom jägare som luktar och hör döda redan innan den syns, äventyr och glädje att göra något kommer med att göra själv.

Var och en som gör sitt bästa belönas med att ha gjort vad som måste göras, liksom de faktiska materiella vinster som förvärvats. Men hjärtat som redan vet på förhand resultatet är i fred och innehåll även innan själva gör. Det är äkta och extraordinära professionalism.

Comment Stream