BP Holdings - Fiscale Tips & Pits: Fallout van de bug Heartbleed

Heartbleed bugs en bloed manen. Hoe is het? Je zou denken dat het is Halloween. Nou, is het vergelijkbaar met dat horror seizoen... na al die het is belasting seizoen.

Gekheid op een stokje, zijn er verschillende heads-up items om te waarschuwen u over met betrekking tot de recente e-service afsluit op Canada ontvangsten Agentschap (CRA), zelfs voor degenen die hun belastingen al geplaatst en denk dat ze de val uit zijn ontsnapt. In feite, voor iedereen die heeft of zal elektronisch bestand met CRA, zijn er een paar belangrijke punten om op te merken.

Ten eerste, de CRA e-services zijn omhoog uitgevoerd vanaf dit verleden zondag en werken goed sinds opnieuw op te starten. In feite, zelfs de e-services kunnen opereren vaster dan vooraleer de bug. Is dat mogelijk? Alles heeft zijn huis schoongemaakt?

Meer naar het punt, heeft CRA uitgebreid de April 30 jaarlijkse datum maandag 5 mei om make-up voor de verloren indiening dagen van indiening. Echter, ik adviseren dat als u nog niet hebt ingediend, verblijf op taak omdat er geen waarborg het elektronische systeem van CRA schoon van alle bugs is.

En op de voorkant van cyber, pas op voor de e-mail oplichting rond de indiening van uw belastingaangifte. Ik ben zeker dat er andere oplichting maar dit zijn degenen die ik heb meegemaakt.

Voorafgaand aan de heartbleed bug er was, en nog steeds is, een e-mail scam die aankomen in mensen van in-dozen die een zeer officiële impliceert Zoek e-mail van de ontvanger te vertellen dat hun BTW-aangifte is ontvangen door CRA en klikken op de link CRA binnen het e-mailbericht om te bevestigen dat de terugkeer in feite hun terugkeer is CRA. Of, als ze nog niet nog hun aangifte ingediend, zij zijn gericht om te klikken op de link om te bepalen als iemand probeert te stelen van hun identiteit door het indienen van een frauduleuze terugkeer.

Misschien dwingende redenen te volgen naar de voorschrift... maar niet. Het is een oplichterij. En gewoon aansluiten op die link kan rampzalig zijn dus wees niet nieuwsgierig. Omwille van de rente, de nep CRA webpagina ziet er heel reëel.

Deze zwendel is gevolgd door een tweede zwendel e-mail vertellen de ontvanger dat aangezien zij hun belastingaangifte niet bevestigen deed door te klikken op de link in de voorafgaande e-mail, ze zijn nu onder onderzoek door CRA en moeten klikken op de link om te communiceren met CRA onmiddellijk.

"Onderzochte door CRA", nu dat is dwingende reden om te volgen naar de voorschrift. Niet doen.

Een andere derivaat van CRA e-mail oplichting is de vereiste via e-mail CRA e-service die wachtwoorden als gevolg van de bug heartbleed te wijzigen. Ja moet u, maar rechtstreeks zeejournaal onto de CRA-website om het te doen. Gebruik niet de link in de e-mail.

In het licht van de heartbleed bug probleem kunnen deze e-mail oplichting spelen in belastingbetaler angst, of zelfs belastingbetaler logica gezien de omstandigheden. Het punt is, een verondersteld e-mail van CRA is alleen dat, veronderstelde. In geval van twijfel over een mededeling van CRA, ga rechtstreeks naar de website CRA of, beter nog, krijgen op de oude mode telefoon en geniet van het luisteren naar de muziek in de wachtstand. Wanneer je erover nadenkt, is het een kleine prijs om te betalen om te voorkomen dat een gehackte computer of gestolen identiteit.

Bezoek voor meer financiële tips of een verwant onderwerp, enkel naar onze pagina hier.

Comment Stream