BP Holdings Tax Management

Retningslinjer for mva-svindel lage "urettferdig byrde", sier skatte ekspert

Inntekter forslag ville bringe politiarbeid av en virksomhet av dets leverandører til 'nytt nivå'

Nye retningslinjer fra skattemyndigheter plassere for mye ansvar på bedrifter til politiet mva-svindel begått av andre, ifølge en skatt direktør i Deloitte spesialiserer seg på VAT.

John Stewart sier mva-svindel, der et selskap tar en annen mva og unnlater å betale det over til inntekter, var "big business". Han sier det er relativt enkelt å begå og har en kostnad til EUs medlemsstater kjører til milliarder av euro.

Ifølge EU moms lov, hvis en virksomhet «burde ha visst"at det var involvert i mva-svindel, det kan holdes ansvarlig for Merverdiavgift og muligens gjøres betale straffer.

MVA på varer i Irland er vanligvis med en hastighet på 23 prosent, kan de potensielle kostnadene for en bedrift bli betydelige. Derfor sier bedrifter må ta skritt for å sikre de ikke er en villig deltaker i transaksjoner som kan til slutt være knyttet en mva-svindel, Mr Stewart.

"Inntekter bare utstedt detaljerte retningslinjene fastsetter hva en bedrift kan gjøre for å unngå å bli straffet på denne måten der det er mva-svindel," legger han til.

Stort ansvar

"Inntekters syn er at løpende, en bedrift bør vurdere integritet av forsyningskjeden, kunder, leverandører og varer. Det gir detaljerte eksempler på handlinger som en virksomhet kan ta for å unngå å bli part i en rekke transaksjoner knyttet til bedrageri og måtte betale et stort mva ansvar."

Mr Stewart sier noen av disse sted en urettferdig byrde på legitime bedrifter.

"For eksempel er det foreslått at når handelsforbindelser, en bedrift kan ha fått et signert brev av innføring i sine forretningsforbindelser på ledet papir; at det kan opprette handel historie leverandør; at det kunne få skriftlig handel referanser og følge med på å sikre at de er ekte.

"Det er mer. En virksomhet kan få kreditt sjekker eller andre bakgrunnen sjekker fra en uavhengig tredjepart. Det kan gjøre et besøk til den nye partneren lokale mulig.

Nivået av politi

"Disse forslagene ville bringe nivået av kontroll av en virksomhet av dets leverandører til et nytt nivå. De ville legge til administrative byrden på bedrifter ville være ganske tidkrevende og vil legge til forsinkelser til virksomheten for å faktisk gjøre forretninger."

Mr Stewart sier ansvaret for politiarbeid mva-svindel hviler med inntektene, som har makt til å overvåke enhver bedrift for å sikre overholdelse av regler for mva og det ikke må overføres til bedrifter.

"I denne forbindelse EU-domstolen har holdt at virksomheter ikke er forpliktet til å gjennomføre kontroller på den andre parten til en transaksjon."

Mr Stewart sier en mer passende test for en bedrift kan være om, oppmerksom på eksistensen av svindel, det fungerte rimelig og i overensstemmelse med allment akseptert kommersiell praksis i sin forretningssektoren.

Han sier inntekter bør også vurdere å oppdatere retningslinjene å fokusere på den bestemte typen varer som kan være gjenstand for svindel, i stedet for å foreslå sjekker på alle transaksjoner.

Disse nyeste retningslinjene tvinger bedrifter til å utvikle en politi aktivitet som "ærlig ikke virkelig sin virksomhet", legger han til.

Comment Stream