Juridisch Medewerker

Eigen beeld van het Juridisch beroep

Wat doet een Juridisch Medewerker?

Die regelt Juridische zaken op bijvoorbeeld een advocaten kantoor of Incassobureau. Die helpen mensen/klanten met advies en geven ze informatie van wat er gaat gebeuren.

Samen bedrijven onderling?

Ik denk dat Juridische bedrijven veel contact met elkaar hebben, over de stand van zaken, maar ik denk dat er ook veel concurrentie tussen bedrijven speelt. Want, het draait natuurlijk allemaal om geld.

Salaris, bonussen?

De start salaris is volgens mij tussen de €1500 á €1700. Je kan natuurlijk meer verdienen naar mate, je langer werkt in een bedrijf. Ik denk dat er op Juridisch vlak wel bonussen worden uit gedeeld, maar hoe veel precies, kan ik geen inschatting over maken, omdat het bij veel bedrijven anders is.

Wat kan je na deze opleiding doen?

Na deze opleiding kan je doorstromen naar een het HBO en via het HBO naar het universiteit. Na deze opleiding krijg je denk ik niet het beste beroep, maar naar mate je langer in het bedrijf werkt zal je steeds een hogere functie krijgen.

Werktijden

Ik denk dat je lange en vermoeiende dagen maakt. Dat je wel 6 tot 9 uren dagelijks maakt en dat 5 dagen lang. Ik denk dat het vermoeiende dagen gaan worden maar, dat moet je maar nemen, want je hebt er namelijk wel voor gestudeerd.

Welke Competenties zijn er nodig?

Je moet zelfstandig kunnen werken, je moet makkelijk contact kunnen leggen, je moet sociale vaardigheden bezitten en natuurlijk klant gericht aan het werk gaan.

Waarom denk je dat dit bij je past?

Omdat, ik zelf vindt dat ik sociaal ben en goed zelfstandig kan werken en makkelijk contact kan leggen, maar de lange dagen vindt ik een beetje jammer, maar dat is maar een bijzaak.

Comment Stream

3 years ago
0

you are stom