Afrondingsopdracht 1

Geschiedenis van een zorgboerderij

De zorgboerderij bestaat eigenlijk al best wel lang want mensen met een beperking mochten vroeger al mee helpen. Omdat er een paar dingen in de zorg veranderen werd het een tijdje uit het oog verloren. Maar de laatste tijd pakken de zorgboerderij het weer op en ontwikkelt het zich weer snel.

Ontwikkeling zorgboerderij

De laatste tijd is de ontwikkeling van een zorgboerderij snel vooruit gegaan. Dit is gekomen doordat omdat de zorg opzoek is naar zorg een goede zorgplek en een zo`n gewoon mogelijk leven wil voor iedereen. Nou kunnen de mensen ook weer deelnemen aan de samenleving en de landbouw was ook opzoek naar nieuwe mogelijkheden en dit was een perfecte combinatie. Voor de nieuwste cijfers van.

Zorgboerderij

Op een zorgboerderij werken er mensen die hulp nodig hebben maar wel willen meedoen aan de samenleving. De zorgboerderij kijkt ook naar wat iemand kan dus als iemand goed is in eieren rapen dan laten ze hem eieren rapen. Dat geldt ook voor dieren voeren,planten poten en nog veel meer.

Er zijn verschillende soorten zorgboerderijen er zijn boerderijen waar de boer zelf de baas is en mensen daar werken. Er is ook een boerderijen waar de zorginstelling de baas is en een boer voor een zorginstelling werkt. Er kan ook een huurovereenkomst zijn tussen de zorginstelling en boerderij tussen dan gelden de afspraken in de huurovereenkomst.

Wat een boerderijen aanbieden zijn ook verschillend er zijn boerderijen die alleen aan dagbesteding doen en dan werkt een cliƫnt overdag voor de boer en die begeleidt hem dan in zijn werk. Hoeveel zorg iemand nodig heeft verschilt per persoon.

Er zijn ook boerderijen die training aan bieden voor het werk later en ze zijn er dat mensen meer sociale contacten op kunnen doen. Mensen kunnen dan samen arbeidsritme opdoen .

Bij sommige boerderijen komen mensen samen om over hun toekomst na te denken.

Bij sommige boerderijen kun je ook wonen dan werk je je overdag en doen je dan je taken die je die dag moet doen. En s avonds blijf je op de boerderij wonen dan eet je en slaap je daar.

http://www.pgb.nl/nieuws-over-het-pgb/in-de-media/over-pgb-en-aanverwante-onderwerpen/overheid-overschat-integratie-mensen-met-een-beperking

Integratie van mensen met een beperking

Mensen met een beperking komen steeds vaker zelfstandig in de samenleving. Dit gaat dus niet altijd even goed ik denk dat je dit een stuk beter kan doen door een paar dingen te verbeteren die ga ik hier onder vertellen.

De mensen die in de buurt wonen met een iemand met een beperking voorlichting te geven hoe je er best mee om kan gaan. Dus bijvoorbeeld als degen met een beperking zich niet sociaal zo gedragen dat je hem daar op aanspreekt en dan goed uitleg wat ie dan beter kan doen .

Als iemand met een beperking op zichzelf kom te wonen dat een iemand elke week langs komt en dan vraagt of ie tegen problemen aanloopt. Dan tegen hem of haar zeggen hij het probleem het best op kan lossen en als het dan weer voor komt weet hij hoe hij er op moet reageren.

Als iemand met een beperking in de buurt komt te wonen dat hij of zij een rondje maakt langs de mensen in de buurt en dan uitleg geef wat hij heeft. Zo kunnen mensen er rekening mee houden en zo krijgt hij ook al in de buurt meer sociale contacten

De mensen de kans geven ergens te kunnen werken zo dat hij zich gerespecteerd voelt. Maar de baas moet er ook iets aan hebben dus waar hij in een zorginstelling heeft gezeten moeten een baan voor hem vinden waar zij denken waar goed kan functioneren. En beide partijen er wat aan hebben.

Mix de mensen met een beperking in verschillende wijken zodat meer mensen ermee te maken krijgen en meer respect komt. Maar voor je dit doet moet je de eerste drie punten zo ie zo uitvoeren. Zo ontstaat er al een band tussen mensen met een beperking en mensen zonder een beperking

Comment Stream

3 years ago
0

Ziet erg netjes en verzorgt uit. De afbeeldingen passen goed bij de onderwerpen. De stukken die je hebt geschreven lezen erg fijn. Keep up the good work.

3 years ago
0

Ziet erg goed uit. De tekst is niet te lang dradig dus het is niet vervelend om te lezen. Plus plaatjes zijn leuk en maakt het ook leuker om te lezen.

3 years ago
0

Het ziet er goed uit. Je hebt foto's gebruikt en een filmpje erbij. Ook heb je goeie informatie. Goed gedaan!