REFLEXIÓ PERSONAL

Que n'has tret com a mestre

Després de llegir aquest llibre "Hacia el amanecer" de Michael Greenberg, que explica la historia d'una nena que es diu Sally, que viu amb el seu pare per què els seus pares estan separats. La relació de Sally amb Michael (el seu pare) és una molt bona. Per això quan Michael creu que a la seva filla té algun problema li intenta ajudar en tot el que pot. De fet li porta a un psiquiatre on li detecten que té un trastorn mental molt fort i no només li afecta a ella si no també a la gent del seu voltant. En el transcurs del llibre es pot anar sabent com Sally graciés al tractament que li donen surt endavant i pot fer la vida normal que feia abans.

Com a mestre crec que és molt important conèixer a cada nen i nena que es té a classe, saber com son, com actuen, les seves expressions, etc. Crec que es important aquest aspecte perquè coneixen al nen o nena es una mica més fàcil de detectar qualsevol anomalia en algun d'ells. Per detectar si algun nen o nena té algun problema també es molt important ser observador. Com a mestres ser observadors es molt important ja que dins de l'aula nosaltres serem qui veurem el comportament del nen o nena, per exemple, si un nen o nena es molt xerraire, juga sempre amb els amics i de cop i volta un dia esta callat, no vol jugar, com a mestres em de detectar que potser aquell nen o nena té un mal dia o potser té algun problema.

També crec que crea un clima de confiança a l'aula i individualment amb cada infant es important a l'hora de que els nens i nenes quan tinguin algun problema siguin capaços d'anar a parlar amb el o la mestre sense vergonya. Alhora també crea un clima d'igualtat i si a l'aula hi ha una persona amb algun problema ja sigui físic, mental o psicomotriu tractar-li com un més sense cap mena d'exclusió i com a mestre fer-li entendre als altres nens i nenes que tots som diferent i tots ens em de respectar. Aquest dos aspectes son molt important perquè una classe tingui un bon funcionament, sense deixar de banda els altres.

I per últim en relació a actuar com a mestre, crec que hi ha d'haver una relació entre la mestre i les famílies, es a dir, poder parlar amb les famílies dels seus dubtes o preocupacions.

Per altre banda, en relació a les famílies crec que es molt important la comunicació que es té amb els fills. Amb aquest llibre m'he adonat que tot és més fàcil si hi ha una bona relació.

Crec que els pares i mares han de tenir una bona comunicació amb els seus fills i filles, preguntar-li com es troben, que tal el dia, per poder tenir una bona relació. Això seria molt més fàcil si entre els pares i les mares amb els seus fills o filles han creat un bon clima de confiança on els nens i nenes es puguin expressar amb naturalitat i sense vergonya als seus pares.

Per últim recomanar aquest llibre, ja que, crec que es molt interesant de llegir, et fa reflexionar de com actuar envers els problemes, i la importància que té tenir una bona relació entre els pares i fills /es.

Comment Stream