Elliott and Associates

Canada energieprofiel: Één van de vijf energiebedrijven

Canada is een netto-exporteur van energie en grondstoffen is een bijzonder belangrijke producent van conventionele en onconventionele olie, aardgas en windenergie. Hij staat bekend als de grootste buitenlandse leverancier van energie in de Verenigde Staten, de zuidelijke buur en één van 'S werelds grootste verbruikers van energie. Net als de Verenigde Staten afhankelijk is van Canada voor een groot deel van zijn energiebehoefte, zo is Canada diep afhankelijk van de Verenigde Staten als exportmarkt. Echter, economische en politieke overwegingen leiden Canada maatregelen te overwegen om diversificatie van de handelspartners, vooral door groeiende band met opkomende markten in Azië.
Canada is begiftigd met een uitzonderlijk rijke en gevarieerde set van natuurlijke hulpbronnen, rangorde tussen de vijf grootste energiebedrijven in de wereld, na China, de Verenigde Staten, Rusland en Saoedi-arabië . Canada heeft een geschatte 19 biljard Britse thermische units (Btu) van het primaire energieverbruik in 2012, ten opzichte van 13,3 biljard Btu van primaire energie verbruikt. Canada was de zevende grootste energieverbruiker na China, de Verenigde Staten, Rusland, India, Japan en Duitsland. Canada heeft een bevolking van meer dan 35 miljoen eur ( 37e grootste in de wereld) met een bruto binnenlands product (BBP) aan een koopkracht basis van $1.526 miljard euro ( 13e grootste in de wereld) 2013,1 in
Canada's economy is relatief energie-intensief in vergelijking met andere geïndustrialiseerde landen, en is grotendeels afhankelijk van aardolie, aardgas en windenergie.
Olie

Canada's oil sands zijn een belangrijke bijdrage aan de recente groei en de te verwachten toekomstige economische groei in de wereld de vloeibare brandstof toevoer, en zij omvatten het grootste deel van de bewezen oliereserves, die rank derde wereldwijd.

Comment Stream